<p>Enio Meštrović/Ante Rubeša/ Daniel Radeta</p>
Enio Meštrović/Ante Rubeša/ Daniel RadetaLinda Vidović
StoryEditor
Stigle reakcije na presudu

Klubovi vijećnika AM, SDP i Nezavisne liste Enija Meštrovića: HDZ mora shvatiti da nema većinu u Gradskom vijeću

Klubovi vijećnika koji imaju većinu u Gradskome vijeću Grada Zadra, ubrzo nakon presude Visokog upravnog suda kojom su ukinuli zadarski gradski proračun i priopćenja gradonačelnika Branka Dukića, komentirali su novonastalu situaciju, u kojoj predsjednik Gradskoga vijeća Marko Vučetić ima 45 dana da proračun ponovno stavi na dnevni red i glasovanje

Ante Rubeša, Akcija mladih

Pozdravljamo odluku Ustavnog suda. Očekujemo da će se Proračun izglasati, a mi ćemo i dalje inzistirati na predloženim amandmanima koji su pravedni i zakoniti. A što se tiče izjave gradonačelnika Dukića, on ionako ne može izglasati Proračun, jer njegova stranka (HDZ) nema većinu u Vijeću i ne može donositi nikakve zaključke u svezi toga.

Daniel Radeta, SDP

S ovim je zapravo samo potvrđeno da je zadarski HDZ izglasao nezakoniti proračun koji je Visoki upravni sud poništio. Osobno mislim da središnjica HDZ-a kažnjava lokalni zadarski HDZ zato što su nesposobni i nisu u stanju voditi grad, izvršavati proračun i provoditi odluke. Visoki upravni sud je potvrdio samo ono što smo mi govorili od prosinca prošle godine, kada su HDZ i Nezavisni klub Enija Meštrovića izglasali nezakonit proračun. Na istim tim akterima je da taj proračun ozakone, ako postoji politička volja s jedne i druge strane. Mi kao klub se nemamo vremena baviti njihovim svinjarijama i razmišljamo o proračunu za 2025. Pozivam izvršnu vlast da, u idućih 45 dana, otvori razgovore o proračunu za 2025. godinu, a da svoje svinjarije rješavaju sami. Raspuštanje Gradskog vijeća ovisit će o političkoj volji svih aktera onoga dana kada se proračun ponovo nađe na sjednici Gradskog vijeća. Mi smo spremni na sve opcije.

Enio Meštrović, Nezavisna lista

Nadam se da će sad gradonačelnik, nakon tri godine, shvatiti da nema većinu u Gradskom vijeću i da proračun mora kreirati u razgovoru sa svima, u interesu grada i građana. Ako i dalje bude raditi po starom, potvrdit će svoju isključivost.

16.07.2024., 14:05h
19. rujan 2024 03:34