<p>Jedno kršenje izborne šutnje u Zadru</p>
Jedno kršenje izborne šutnje u ZadruMinistarstvo Pravosuđa I Uprave
StoryEditor
DIGITALNA DILEMA

Kršenje izborne šutnje na Facebook stranici KK Zadar Fans

Prekršena je zakonska odredba vezana uz izbornu šutnju

Na službenim stranicama Grada Zadra objavljeno je priopćenje o kršenju izborne šutnje.

- Odredbom članka 28. Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor propisano je da se na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta kao i 24 sata prije dana održavanja izbora zabranjuje svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela, a na što je Državno izborno povjerenstvo pravodobno upozorilo priopćenjem od 15. travnja 2024. Iz priopćenja između ostaloga proizlazi da se isto odnosi i na postavljanje promidžbenih sadržaja na Facebooku, objašnjeno je u priopćenju.

Jučer, 16. travnja u popodnevnim satima, uočeno da je s Facebook profila KK Zadar Fans odaslana poruka biračima kojom je prekršena zakonska odredba vezana uz izbornu šutnju.

- Ovim putem se upozorava KK Zadar Fans kao i svi sudionici izbora za zastupnike u Hrvatski sabor te druge fizičke i pravne osobe odnosno ostali neposredni ili posredni sudionici izborne promidžbe da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od kršenja iste, navodi u priopćenju Ana Markač, predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Grada Zadra.

17.04.2024., 09:44h
30. travanj 2024 02:52