Snaga je u zajedništvuGjon Serreqi
StoryEditor
SNAGA JE U ZAJEDNIŠTVU

Lokalna suradnja promiče prevenciju i zaštitu ženskog reproduktivnog zdravlja

Ova inspirativna suradnja ističe važnost zajedničkog djelovanja u borbi protiv karcinoma, osvještavanju javnosti i poticanju na preventivne preglede

U subotu se u Zadru obilježio 17. po redu Dan mimoza i Nacionalni dana protiv raka vrata maternice. Ova značajna manifestacija odvijala se u sklopu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice, a organizirali su je Liga protiv raka Zadar i Zavod za javno zdravstvo Zadar.

Ivana Bičanić, vlasnica brenda ženskih torbi Chic IB bags, pokazala je svoju humanu stranu surađujući s Ligom protiv raka Zadar. Ova inicijativa okupila je ne samo Ivanine kolegice zadarske poduzetnice, već i hrabre žene koje su se suočile s izazovima raka, kao i njihove liječnice.

image

Čaša gore za zdravlje

Gjon Serreqi

Važnost preventivnih pregleda

Putem modne revije koja je proizašla iz ove suradnje, cilj je bio podići svijest o važnosti preventivnih pregleda, pružiti podršku ženama u njihovoj borbi i potaknuti što više žena na redovite medicinske preglede.

- Ideja je krenula lani da kroz posao koji radim, svoj brend ženskih torbi i modu, osvijestim što više mladih žena na preventivne preglede. Danas u suradnji s Ligom protiv raka Zadar radim na nekoliko projekata za osvještavanje mladih žena na važnost preventivnih pregleda jer prevencija život znači, naglasila je Ivana.

Rak vrata maternice bolest je koja se u velikoj mjeri može spriječiti ili otkriti u ranom stadiju. Cilj je potaknuti žene da redovito odlaze na ginekološke preglede, brinu o vlastitom reproduktivnom zdravlju, pružajući im priliku za rano otkrivanje eventualnih promjena i poduzimanje preventivnih mjera.

image

Osam hrabrih žena koje su nosile modnu reviju

Gjon Serreqi

Osam hrabrih žena

Ova modna revija nije samo priča o modi; ona ističe snagu, hrabrost i zajedništvo. U Gradskoj loži okupilo se osam hrabrih žena koje su prošle ili još uvijek prolaze vlastitu borbu s karcinomom, ali i njihove liječnice. Njihova prisutnost na pisti bila je snažna poruka o snazi, nadi i važnosti podrške, ističući da zajedničkim naporima možemo prevladati izazove koje donosi borba s karcinomom.

- Najveći luksuz u životu je upravo zdravlje. Žene drage, brinite o svom zdravlju i volite sebe, poručila je Ivana.

Liga protiv raka izvijestila je da je od donacija građana prikupljeno ukupno 842,81 eura. Ovaj iznos osiguran je za nabavu aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika u OB Zadar.

image

Zadarske poduzetnice

Gjon Serreqi

Suradnja lokalnih poduzetnika

Torbe koje su nosile manekenke u raznovrsnim bojama rezultat su ručnog rada zadarskog brenda Chic IB bags. Što se tiče odjeće, otmjene modne kombinacije potječu iz Concept Storea Tiramol Hr, koji je domaćin odjeće hrvatskih dizajnera s prepoznatljivim potpisom.

Uređenje Gradske lože bilo je povjereno tvrtki Diora vjenčanja, koja je unijela svoj poseban pečat i stvorila okruženje koje dodatno ističe eleganciju i sofisticiranost predstavljenih modnih komada.

Za besprijekornu šminku predivnih dama bili su zaslužni su Masha beauty studio i J‘adore make up. Frizure su, s druge strane, kreirane u frizerskom salonu "Ko te šiša", čiji su stručnjaci doprinijeli cjelokupnom glamuru i eleganciji.

Zahvale se upućuju i Turističko-ugostiteljskoj školi Zadar, Žani Ljuštini, Caffe baru Lovre, Premium začinima, Sirovim slasticama Eleni Rapan, Narodnom muzeju Zadar te zadarskom slikaru Mariu Javoranu. Njihova podrška i suradnja doprinijeli su uspješnom izvođenju događaja te su dodali dodatni šarm i ekskluzivnost cijeloj manifestaciji.

- Hvala svima na podršci, svi zajedno smo poslali divnu poruku… Zajedno za viši cilj!, zaključila je Ivana.

12.02.2024., 15:58h
18. listopad 2024 10:38