Dizajnerica Ivana BičanićOsobni Album
StoryEditor
Ivana Bičanić, dizajnerica torbi brenda Chic IB bags

Ručno izrađene torbe bezvremenski su chic

Svjesna važnosti podrške i solidarnosti prema ženama koje se bore s rakom dojke, od svake prodaje torbe donira sredstva Udruzi Europa Donna Zadar

Kreativna i strastvena dizajnerica, Zadranka Ivana Bičanić, stvara unikatne torbice od nautičke eko kože, materijala poznatog po svojoj izvrsnoj kvaliteti, a koji se obično koristi za izradu detalja na luksuznim jahtama. Ovaj materijal proizvodi se u Italiji u specijaliziranoj maloj tvornici koja posjeduje certifikat za eko proizvodnju što označava poštivanje strogih standarda za očuvanje okoliša tijekom proizvodnog procesa.

Eko materijali su budućnost mode

image

Lijepe i praktične torbe danas su imperativ

OSOBNI ALBUM

- Materijal je jako kvalitetan i otporan na sunce i vodu, a nježan na dodir. Ovaj izbor materijala odraz je mog uvjerenja da su eko materijali budućnost modne industrije. Svi trebamo biti nježniji prema prirodi i moramo je čuvati jer je upravo priroda izvor života, započela je Ivana.

Još od 2016. godine njezine torbe postale su sinonim za eleganciju i stil među Zadrankama. Ove torbe ne predstavljaju samo modni dodatak, već su postale neizostavan dio garderobe, baš kao što svaka žena cijeni jedinstveni i funkcionalni modni dodatak koji istovremeno odiše elegancijom.

- Već niz godina uspješno širim zajednicu klijenata koji su ekološki osviješteni, vole ručni rad, a da se pri tomu ne odriču kvalitete. Moja nit vodilja u poslu i životu je biti različita od drugih i svakodnevno odabirati drugačije, istaknula je Ivana.

Obožavanje torbica kao modnog dodatka za nju ne predstavlja samo trenutni trend. Susret s ručnom izradom torbi imala je već od malih nogu, kada je prvi put otkrila ljubav prema modi i kreiranju. Ta rana fascinacija postala je temelj njezine strasti prema dizajniranju ženskih torbi.

- Moj rođak Ante cijenjeni je torbar-galanterist. Kada bih dolazila u posjet kod njih u Zagreb, uvijek sam trčala u njegovu radionicu i gledala kako od ideje nastaje proizvod - torba, ljudskim rukama uz pomoć mašine i alata. Tada nisam ni sanjala da ću se danas baviti baš tim poslom, pomalo zaboravljenim tradicijskim zanatom izrade torbica, kazala je Ivana.

Personalizirani detalji

image

Ivana Bičanić stvara unikatne torbice od nautičke eko kože

OSOBNI ALBUM

Unatoč tomu što nikada nije ni pretpostavljala da će se baviti izradom torbica, život joj je priredio neočekivano putovanje i s vremenom se uputila prema poduzetničkim kreativnim vodama.

- Nakon života i rada u inozemstvu, osnutka svoje obitelji i povratka u svoj rodni grad Zadar, potpuno sam napravila zaokret, izučila zanat kod “Barba Ante” i uz podršku supruga krenula u avanturu sa svojim brendom Chic IB bags, prisjetila se Ivana.

Danas njezina ponuda obuhvaća širok spektar od preko 15 modela torbi, prilagođenih različitim potrebama i ukusima. Asortiman uključuje prostrane Shopper torbe idealne za svakodnevnu upotrebu, kao i srednje velike Tote ili Crossbody torbe koje spajaju eleganciju i praktičnost. Osim toga, tu su i manje varijante poput večernjih XS Bucket torbi ili onih posebno prilagođenih za nošenje mobitela.

- Sve se torbe mogu personalizirati tako za svaki model torbe klijentica može birati boju koja odgovara njoj ili njezinim odjevnim kombinacijama. Na taj način zapravo nema impulzivne kupnje, nego se kupuje točno ono što Vam je i potrebno, objasnila je Ivana.

Svaka faza u procesu kreiranju torba plod je njezine vlastite kreativnosti i vještina. Ovaj proces stvaranja Ivani ne predstavlja samo posao, već i izvor ispunjenja - iznimno je veseli, pruža joj osjećaj opuštanja, ali istovremeno i budi uzbuđenje zbog svakog stvorenog komada.

- Nema boljeg osjećaja od toga kada uzmem torbu u ruke i kada znam da sam svojim znanjem i rukama uz pomoć alata napravila torbu koja će moju klijenticu usrećiti. Sve torbe radim po narudžbi, sa svakom klijenticom zajednički dogovaram sve detalje, a svoje znanje i vrijeme 100 % posvetim svakoj od njih, kazala je Ivana.

Francuski šik s talijanskim dodirom

Svoju inspiraciju za kreativno stvaralaštvo pronalazi u europskim epicentrima mode - Francuskoj i Italiji.

- Francuska me očarala dok sam živjela i radila u inozemstvu. Francuski šik ne zahtijeva puno truda - klasičan je i jednostavan, a nosi se bez napora i nametnutih trendova. Italija me također fascinira, to je zemlja mode, boja, sjaja… Način na koji Talijani kombiniraju boje, uzorke i sve dodatke, zaista im nema ravnih, tako zaigrani, a opet u skladu i stilu, objasnila je Ivana.

Naziv njezinog brenda, Chic IB bags, odražava esenciju njezinog stila i pristupa modi. Chic je sinonim za suptilnu sofisticiranost i eleganciju unutar određenog modnog izraza, dok IB predstavlja njezine inicijale, osobno potpisujući svaku stvorenu torbu s pečatom njezinog kreativnog identiteta.

- To je ono što mi se posebno sviđa - francuski chic (šik) s talijanskim dodirom. Volim klasiku, eleganciju i otmjenost s trendy zaokretom. Takve torbe dizajniram i izrađujem, i upravo je to moja vječna francusko-talijanska inspiracija, naglasila je Ivana.

Humanitarni karakter

image

Iza ove lijepe dizajnerske priče krije se i humanitarni karakter

OSOBNI ALBUM

Imena torbi nisu slučajna, već su pažljivo odabrana kako bi odražavala inspiraciju i priču koja stoji iza svakog modela, a ovaj osobni pristup daje dublji smisao svakom modnom dodatku.

- Svaka torba nosi duboku povezanost s prošlošću, dok se istovremeno sjaji u sadašnjem suvremenom svijetu. Baš poput kvalitetnih traperica, bijelih košulja ili atraktivnih sakoa - klasičnih “komada” koji nikad ne izlaze iz mode, kazala je Ivana te objasnila da ju najviše inspiriraju upravo snažne žene kojima je okružena.

- Neke na žalost više nisu s nama, ali i dalje su tu kroz tu torbu koju sam dizajnirala i izradila inspirirajući se tom snažnom ženom. Snažne žene koje su se nakon svake prepreke u životu uzdigle, uzele život u svoje ruke i učinile ga fantastičnim, naglasila je.

Clutch torba naziva “Jadranka” ima posebno mjesto u njezinom srcu, a u sebi nosi duboku emocionalnu povezanost i priču koja nadilazi sam modni dodatak.

- Stvaranje ove torbe nadahnuto je ljubavlju prema mojoj mami Jadranki, koja je bila moj svijet dok je bila uz mene. Njezina snaga i ljepota odražavaju se u svakom detalju ove torbe, ponosno je zaključila Ivana.

Iza ove lijepe dizajnerske priče krije se i humanitarni karakter. Svjesna važnosti podrške i solidarnosti prema ženama koje se bore s rakom dojke, od svake prodaje torbe donira sredstva Udruzi Europa Donna Zadar. Njezin moto pružanja podrške snažnim ženama nisu samo riječi, to je aktivno nastojanje da se ohrabre, osnaže i podrže žene na njihovim životnim putovanjima - kako osobnim, tako i u svijetu mode.

17.11.2023., 10:44h
ANDREA KRŠLOVIĆ
26. srpanj 2024 14:42