<p>Juraj Šantorić i Žaklina Radoš</p>
Juraj Šantorić i Žaklina RadošOsobni Album
StoryEditor
STUDENTSKI SMJEŠTAJ

Ne gasi se želja da zgrada socijalnog postane studentski dom

Akcijom su željeli naglasiti važnost obvezujućeg karaktera znanja i obrazovanja u kreiranju poticajnije svakodnevice te potaknuti sustavno promišljanje studentskog standarda

Žaklina Radoš i Juraj Šantorić jučer su ispred zgrade socijalnog na Poluotoku izveli foto akciju s ciljem ponovnog afirmiranja teme o prenamjeni zgrade socijalnog u novi studentski dom kojim bi se revitalizirao stambeni potencijal Poluotoka, ali i pružila adekvatna podrška studentima u vidu smještaja.

Akcija se nastavlja na poticanje javne rasprave koja je najprije pokrenuta u redovima gradskih vijećnika, a potom i kroz online peticiju koju je pokrenula Radoš. Nažalost, i dalje im se čini da je ta itekako važna tema s vremenom izašla iz javnog diskursa bez adekvatnog ili zadovoljavajućeg epiloga.

Juraj je tematski akciju inicirao na jučerašnji dan u kojem nakon službene obrane završnog rada na studiju službeno odlazi sa Sveučilišta, a time se i pozdravlja s gradom. Akcijom su željeli naglasiti važnost obvezujućeg karaktera znanja i obrazovanja u kreiranju poticajnije svakodnevice te potaknuti sustavno promišljanje studentskog standarda.

 

26.09.2023., 08:27h
16. rujan 2024 14:37