Sa snimanja spota za pjesmu “Ante” u PridragiOsobni album
StoryEditor
ANTE CASH VLAŠIĆ, VOJNIK U VOJSCI DOBRA

Pretežno vedro, Vakula je rek’o

Odrastao je u Imotskom, trenutačno ima zadarsku adresu, želi prenositi pozitivu u duhu vjere, dijeli savjete o životu i građevinarstvu, a uz sve to stigne i repati

U svijetu koji često čezne za osvježavajućim pristupima svakodnevnomu životu, ime Ante Cash postalo je sinonim za iskren smijeh, ali i inspirativno povezivanje. Poznat po svojim duhovitim skečevima, originalnim glazbenim interpretacijama i iskrenom dijeljenju životnih priča - Ante je svakako postao više od standardnoga repera.

Njegova prisutnost na društvenim mrežama osvojila je srca publike, dok su njegova svjedočanstva o vjeri, obitelji i životnim izazovima dodala dublju dimenziju njegovom liku. Ispričao nam je kakav je život u Imotskom, Zagrebu i Zadru, kako je uopće započeo s glazbenim vodama, tko mu je najveća podrška i što sve želi postići svojim projektima.

Lakoća odrastanja u Imotskom

Djetinjstvo je proveo u Imotskom, a danas su mu ostale prelijepe uspomene na to životno razdoblje koje je oblikovalo svaki korak njegovog odrastanja, podsjećajući ga na ljepotu jednostavnosti.

- Odrasli smo, po mom mišljenju, u puno zdravije i dobroćudnije vrijeme nego što odrastaju današnja djeca. Nije bilo mobitela, non-stop smo se igrali... Mi smo nogometna generacija, samo smo “tukli” nogomet po cijele dane. Zaista divno djetinjstvo jednoga malog šarmantnog grada, kazao je Ante.

Sjećajući se djetinjstva, ispričao nam je kako nikada nije sanjario da će jednoga dana biti prisutan na glazbenoj sceni.

- Najstariji brat mi je veterinar, pa sam valjda zbog njega i ja isto htio postati veterinar, to mi je baš jako dugo bila želja. Apsolutno se nisam zamišljao kao glazbenik, pa čak ni u ranijim tinejdžerskim godinama, otkrio je Ante.

Njegove želje i snovi mijenjali su se s godinama, a put koji ga je doveo na glazbenu scenu bio je poprilično iznenadan i neočekivan.

- Dosta sam slušao rock, ali kada sam prvi put “zagrizao” u hip hop, tek onda sam osjetio poriv da se time počnem baviti i tu se zapravo rodila ljubav, ispričao je Ante.

image

Nije se zamišljao kao glazbenik

Osobni album

Važna društvena pitanja na inovativan način

Već niz godina, emisija “Božanstvena komedija” na Laudato TV-u uspješno kombinira ozbiljne teme s humorom, pružajući gledateljima jedinstvenu perspektivu. Prije nekoliko godina, Antinim priključivanjem u autorski tim emisija je dobila novu dimenziju humora i originalnosti, doprinoseći šarolikosti sadržaja koji nudi svojoj vjernoj publici.

- Pratio sam ih na svim društvenim mrežama, bili su mi jako zabavni i simpatični. Jednom prilikom sam im rekao da mi se bez ustručavanja jave ako bilo što zatrebaju. Nedugo nakon toga zvali su me da im budem gost u emisiji. Kako smo se na tom snimanju upoznali, kliknuli smo na prvu i krenulo je prijateljstvo koje traje i dan danas. Već nekih pet, šest godina smo nerazdvojni i privatno i poslovno, istaknuo je Ante.

Tijekom godina, “Božanstvena komedija” postala je ne samo izvor smijeha i zabave, već i platforma koja potiče na razmišljanje o važnim društvenim pitanjima na inovativan i osvježavajući način.

- Najdraža emisija Božanstvene komedije mi je ona o imenima. Svaka emisija ima svojega urednika, a ja sam bio urednik te emisije i ona mi je ostala baš u posebnom sjećanju. Nastala je u doba kada smo se tek upoznali, u prvoj sezoni kada smo krenuli zajedno raditi. Cijela ekipa imala je dosta vremena i bila potpuno posvećena tomu projektu, intenzivno smo se družili na dnevnoj bazi. Proizvod je bio odličan, cijela ta sezona mi je iznimno draga, naglasio je Ante.

image

“Mešaj mala” - emisija u produkciji Antine garaže

Osobni album

Garaža puna vještina

Uskoro se bliži prvi rođendan projektu Antina garaža, koji je osnovan kako bi zabavio, ali i educirao publiku. Odražava Antinu strast prema građevini i održavanju domova, dok na svojim kanalima s entuzijazmom dijeli mnoštvo korisnih savjeta prenoseći vještine i tehnike izgradnje i adaptacije.

- Bilo bi idealno kada bi čovjek sâm znao sve, od toga da zapali vatru do toga da ulovi bizona, ha-ha. S godinama civilizacije postajemo sve ovisniji o sistemu i današnji čovjek ne zna previše van svog područja za koje se školovao. Nužan je zaokret ljudima u smjeru da nauče svašta napraviti svojim rukama. Naravno, ne moraju se ljudi vratiti u šumu, niti je to moguće, ali bi bilo zgodno moći održavati vlastito kućanstvo bez da za svaku sitnicu moraš zvati majstora, objasnio je Ante.

Tijekom različitih faza svojega života, stvorio je svoj dom kako u Imotskom, tako i u Zagrebu, gradovima koje opisuje kao dva pola. U tom kontekstu, Zadar, u kojem trenutačno živi, nametnuo se kao grad koji više podsjeća na njegov rodni Imotski, što mu je bio i cilj prilikom preseljenja.

- Budući da imam troje djece, život u velikom gradu postao mi je nezamisliv. Zagreb ima takav mentalitet, postao je kao ogroman ured. Da sam neoženjen momak i da ganjam karijeru, sigurno bi mi Zagreb bio bolja opcija, ali s obzirom na to da sam se odlučio za neki drugačiji život, nema smisla da mi se djeca igraju na tračnicama, kazao je Ante.

image

“Isus doma” - emisija Božanstvene komedije

Osobni album

Pridraga je dobroćudna i gostoljubiva

Svima dobro znani stihovi “Ima nas milion što zovemo se Ante” inspirirani su upravo zadarskim zaleđem, točnije Pridragom. S osmijehom nam je ispričao kako Pridraga ima posebno mjesto u njegovom srcu.

- Pridraga je dobroćudna i gostoljubiva, tako da se u njoj nije problem snaći. A za okretanje na svako ‘Anteee’, ma tako mi je bilo cijeli život, pa mi i nije bila neka novost, našalio se Ante.

S obzirom na to da je Ante prirodno nastrojen prema pozitivnosti i šali, zanimalo nas je ima li posebni životni moto koji ga vodi kroz život.

- Nije da imam neki svoj životni moto koji slijedim, ali kada bih ga morao smisliti to bi bio - prepoznati i ispuniti Božju volju. Ljudima treba donijeti nešto zdravo, dobro, pozitivno i sveto, a ja se trudim biti vojnik u vojsci dobra, istaknuo je Ante

image

U navijačkoj atmosferi sa svojom obitelji

Osobni album
.

Vjera - temeljna snaga

Oženjen je i otac troje djece, a uz obitelj i prijatelje koje smatra obitelji, najveća podrška mu je vjerna publika.

- Kad imaš 37 godina, već si prošao sve faze prijateljstava i ostane ti malo pravih prijatelja, a za njih onda svakako smatraš da su kao obitelj. Uz njih, tu je vjerna publika koja razmišlja na isti način kao i ja, a njih je uvijek lijepo sresti i bude mi jako drago kada mi se jave i ostave poruku podrške, kazao je Ante.

U više navrata hrabro je dijelio svoju priču o okretanju prema katoličkoj vjeri, postavljajući primjer autentičnosti i iskrenosti u svojim svjedočanstvima. Pokušavajući sažeto objasniti svoj odnos prema Bogu i Božjoj ljubavi, opisao nam ju je kao temeljnu snagu.

- Sve što itko na meni vidi da je dobro, zdravo, lijepo i normalno, to je tu od Boga i zbog Boga. A sve ono što je suprotno od toga - to je tu zbog mene, zaključio je Ante.

06.09.2023., 11:18h
06. listopad 2024 15:46