Linda Vidović
StoryEditor
RIJEČ ZADRANA

Pitali smo sugrađane što im nedostaje na Poluotoku, evo što kažu

Većina građana izražava nostalgiju za prošlim vremenima na Poluotoku, tvrdeći da su tadašnji sadržaji bili raznovrsniji i da je općenito bila bolja situacija

Nedavno smo pisali o brojnim bijelim izlozima koji zimi prevladavaju našim Poluotokom, izgleda da i naši sugrađani misle da situacija nije bajna i da im fali raznovrsnih sadržaja u gradu.

Mladen Vučetić

image

Mladen Vučetić

Andrea Kršlović

S obzirom na moje godine, ja imam male potrebe. Grad je ostao mladima, tu su uglavnom kafići. Prije jest bilo svega, ali napredovali smo, ja tu ne vidim nikakvu stratešku pogrešku, ništa nam ne nedostaje. Kada mi nešto zatreba, odem automobilom u trgovačke centre.

Ante Kolanović

image

Ante Kolanović

Andrea Kršlović

Cijeli se život preselio s Poluotoka prema zaleđu, više u gradu ne možemo kupiti cipele, jaknu... I to nam svima smeta. Često navečer prošetam sâm, ćuti se mrtvilo koje je, sad ću zvučati poetično, u neku ruku bolno jer smo ranije bili svjedoci bogatog života u svakom smislu.

Gospodin Duško

image

Gospodin Duško

Andrea Kršlović

Volio bih da se vrate obrtničke radnje, urari, postolari itd., zatim da opet imamo kalete u kojima su mali kafići u kojima se pjevalo i veselilo, ostala nam je samo Aba i Stomorica. Prije smo se svi poznavali i disali kao jedno. Grad je bio krcat raznim trgovinama, a sada nemamo ništa.

Jadranka Božićev

image

Jadranka Božićev

Andrea Kršlović

Ma, da budem iskrena, meni je sve dobro, ja sam zadovoljna, ništa mi ne nedostaje na Poluotoku. Imam gdje kupiti sve što mi treba, odem na pijacu, u dućane na Poluotoku... Ljudi se uvijek žale na nešto, uvijek im je malo i nešto im fali. Ja sam uvijek pozitivna i zadovoljna.

prof. dr. sc. Pavuša Vežić

image

Pavuša Vežić

Andrea Kršlović

Nedostaju sugrađani. Tragično je iseljavanje domaćeg stanovništa iz naših lijepih dalmatinskih gradova, iako je to i širi problem. Grad i građani su oduvijek zajednica. Primitivni turizam, koji je postao monokultura u našoj ekonomskoj politici, zapravo je istjerao naše građane.

Gospođa Marijana

image

Gospođa Marijana

Andrea Kršlović

Nedostaje nam svega; živosti, ljudi, lijepih dućana... Kalelarga se pretvorila u katastrofu, ne mogu shvatiti zašto toliko fast foodova iz kojih se širi smrad zagorenog ulja. Sramota su i prazne radnje oblijepljene papirom i daščurinama. Prije je bilo lijepo, a sad bježimo iz grada.

13.02.2024., 12:18h
02. svibanj 2024 08:26