<p>Klapa Munita</p>
Klapa MunitaTzg Zadar
StoryEditor
Feštice idu dalje

Večeras nastupa klapa Munita, a na feštici u petak trio Fontana i Bolotura

Od 21 sat večeras će tako na Narodnom trgu, u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra, nastupiti klapa Munita

Utorak će ovo ljeto na Poluotoku biti dan za klape. Od 21 sat večeras će tako na Narodnom trgu, u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra, nastupiti klapa Munita. Poznati Zadrani sve su aktivniji te „izbacuju“ hitove kao na traci. Prije mjesec dana na YouTubeu je objavljen spot za pjesmu „Sirena s otoka“, a već snimaju novi za pjesmu s kojom će nastupiti na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima. Ove pjesme proširit će ionako bogat repertoar klape, u kojemu su poznate uspješnice „Kap mora“, „Vratit će se naša dica“, „Serafina“, „Zemlja dide mog“…

- Počinjemo oko 21 sat i planiramo pjevati oko sat i pol vremena, a možda nas slušatelji ostave i malo duže na trgu. Pjevat ćemo standardan repertoar, naše najpoznatije pjesme a i nešto obrada velikih dalmatinskih pjesama. Nadamo se da ćemo našim sugrađanima i turistima prirediti pravi ljetni doživljaj, kaže član klape i autor najvećeg broja pjesama Vjekoslav Šuljić.

Nakon provoda s klapom u utorak stiže i nova Feštica petkom, na kojoj ovog tjedna nastupaju trio Fontana i Bolotura.  Riječ je o iskusnim glazbenicima kojima je glavni cilj uvijek dobro zabaviti, ali i raspjevati publiku.

- Krenut ćemo s trga, proći zadarskim kalama i kaletama uz poznate hrvatske i dalmatinske pjesme. Bolotura nosi dvije harmonike, gitaru i bas, s kolegama iz Fontane stvorit ćemo nezaboravnu atmosferu, poručuje Vedran Ivankov iz Boloture.

Feštica petkom kreće u 20:30 sati.

20.06.2023., 13:49h
29. travanj 2024 13:45