BABAC, 17.8.2022. otocic-naselje, komedija ”Vla-Vla-Vlajland cabaret”, Ecija Ojdanić..., Pustolovine gastarbajterice Vlajne za zaborav od svakidašnjiceRoko Vodopija
StoryEditor

Brodom na kazališnu predstavu: otočić-naselje Babac oživjela gastarbajterica Vlajna

Događaj koji će se pamtiti, izvrsna komedija "Vla-Vla-Vlajland cabaret" u izvedbi popularne Ecije Ojdanić do suza je nasmijala i zabavila nazočnu publike na otočiću- naselju Babac, udaljenom jednu nautičku milju od Turnja i od otoka Pašmana.

- U sklopu već tradicionalne manifestacije "Teatar Babac Open" održana je fascinantna predstava kazališta Moruzgva – "Vla-Vla-Vlajland cabaret", koja je zapravo nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva – "Cabaret preko veze", kazala je Ana Barbaroša, novoizabrana direktorica Turističke zajednice Općine Sv. Filip i Jakov. Doduše, čeka se još amenovanje Ministarstva turizma i sporta.

Babac, koji je jedini naseljeni otočić u otočju od 16 otočića između otoka Pašmana i kopna, od svibnja 2018., odlukom Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov, više nije dio kopnenog naselja Turanj već je samostalno naselje u Općini Sv. Filip i Jakov. Na njemu obitava tek 10-ak stanovnika, tijekom ljeta i vikendaši.

- Turisti su bili ponosni što imaju prigodu sudjelovati u takvoj urnebesnoj komediji, jedinstvenom spektaklu na otočiću- naselju Babac, ponosno će Barbaroša.

U obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva ova epizoda pitoresknu Vlajnu, koju je sudbina odvela u Njemačku, prati njene pustolovine koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera.

- Kao i svaki cabaret i ovaj je do suza radosnica dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama, reći će Ana Barbaroša.

17.08.2022., 13:53h
19. rujan 2024 18:41