<p>Tesla, plakat za promociju</p>
Tesla, plakat za promocijuMativa Hrvatska Zadar
StoryEditor
OGRANAK MATICE HRVATSKE

U ČETVRTAK Predstavljanje knjige Marija Filipija: "Nikola Tesla, ispod paučine"

O knjizi će govoriti: prof. dr. sc. Darko Žubrinić i Mario Filipi, autor knjige...

Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Marija Filipija: "Nikola Tesla, ispod paučine". O knjizi će govoriti: prof. dr. sc. Darko Žubrinić i Mario Filipi, autor knjige...

Kakav je doista bio Nikola Tesla piše u knjizi koja nosi naslov "Nikola Tesla ispod paučine". Autor Mario Filipi reći će Vam istinu o geniju na predstavljanju knjige koja ruši brojne dosadašnje mitove o ovom velikom znanstveniku.

Mario Filipi rođen je u Zagrebu 1950. godine. Diplomirao je na Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Gotovo 20 godina bio je novinar u više poduzeća, ali u bivšem režimu njegov rad nije bio cijenjen. Na posljetku je otišao u slobodne novinare. Dana 1. kolovoza 1991. g. dragovoljno je stigao u Osijek i pridružio se tamošnjim braniteljima. Sa sobom je ponio kameru i sve što je mogao trudeći se raditi ono što najbolje zna - pisati i snimati, kako bi istina o ratu probila sve tadašnje medijske prepreke.

Kobni trenutak stigao je u nedjelju, 13. listopa­da 1991. kada se je našao na krivome mjestu u krivo vrijeme. Između sela Nuštar i Marinci, na domak Vukovaru, granate iz srpskog tenka ubile su deset hrvatskih vojnika, a Filipi je teško ranjen.

Nakon povratka u život živeći bez ruke i noge pisao je kolumne, a objavio je i tri knjige i to "Nikola Tesla ispod paučine" (čije novo i prošireno izdanje upravo se predstavlja), "Na istočnom pragu Domovine" (o ratnim događanjima), te zbirku pjesama "Od mira do rata i natrag". U novije vrijeme napisao je glazbeno-humorističku monodramu pod naslovom "Kako glumiti normalnog čovjeka" koju je osobno izvodio sve do početka pandemijskog ludila.

Predstavljanje Filipijeve knjige održat će se u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, u četvrtak 2. ožujka 2023., s početkom u 18:00.

-Radujemo se Vašem dolasku!- poručili su iz Matice hrvatske Zadar.

27.02.2023., 16:20h
ZADARSKI TJEDNIK
25. travanj 2024 04:17