HNK ZadarLuka Jeličić
StoryEditor
Glumački studio HNK Zadar

U srijedu u HNK Zadar predstava "Uspjet ćeš svijete, kad se nasmije dijete"

u srijedu, 24.svibnja u 19 sati održat će se premijera predstave "Uspjet ćeš svijete, kad se nasmije dijete" Glumačkog studija HNK Zadar

u srijedu, 24.svibnja u 19 sati održat će se premijera predstave "Uspjet ćeš svijete, kad se nasmije dijete" Glumačkog studija HNK Zadar. Režiju potpisuje Žana Bumber.

image

Plakat predstave

Hnk Zadar
Predstava "Uspjet ćeš svijete, kad se nasmije dijete" Glumačkog studija HNK Zadar tematizira stanje u današnjem školstvu. Svijet se promijenio. Živimo u vrijeme "amerikanizacije" društva i u školama se događaju tragedije koje nikada prije nisu. Dijete puca u drugo dijete. Zašto? I tko je kriv? Ovom predstavom ne osuđujemo nikoga već postavljamo pitanja. Da li su učenici samo ocjena ili su više od toga? Zašto su profesori izgubili autoritet i strahuju od roditelja svojih učenika? Zašto roditelji, u trci za novcem, ne uspijevaju provoditi dovoljno vremena sa svojom djecom? Zašto djeca ne skidaju pogled s mobitela i biraju krive uzore? U kakvom to društvu iskrivljenih vrijednosti živimo?

Predstava je namijenjena mladima pa smo ovu tešku temu olakšali humorom kojim prikazujemo sve ono što bi i trebale biti uspomene iz školskih klupa:prve ljubavi,prijateljstva,njihove različitosti i talenti koji će jednog dana školu učiniti mjestom na kojem se uči kako biti Čovjek, prije svega.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 22. svibnja na blagajni HNK ZADAR. Cijena ulaznice iznosi 5 eura.

režija: Žana Bumber

igraju: polaznici Glumačkog studija HNK Zadar

kostimografija: Anita Goreta

scenografija: Aranžersko-scenografski odjel, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Zadar

glazba: Marija Vičević

koreografija: Patricia Gospić

snimatelj: Marko Kujundžić

fotografija: Željko Karavida K&K

18.05.2023., 14:24h
27. travanj 2024 22:39