Zakon ZagoreGradsko Kazalište Mladih Split
StoryEditor
u 21 sat

Večeras u Ljetnom kinu u Biogradu pogledajte ‘Zakon Zagore‘

Kroz melodramatičnu potku propliću se komični, ali tragikomični prizori sudbina koje su nam svima i poznate i nepoznate i u kojima možemo prepoznati čak i naše pretke

Pozivamo vas u Biograd na Moru na kazališnu predstavu Zakon Zagore koja će se održati večeras u Ljetnom kinu s početkom u 21:00 h. Turistička zajednica grada Biograda na Moru u sklopu kulturnog ljeta organizira gostovanje splitske predstave koja će biti besplatna za sve posjetitelje.

O predstavi:

Predstava Zakon Zagore donosi neobičnu ljubavnu priču između Ante i Anđelije koja se po mnogo čemu razlikuje od drugih te "ruši" stereotipan pogled na splitske doseljenike, tzv. Vlaje koji su se iz Dalmatinske zagore spuštali do Splita i u njemu tražili bolju budućnost. Njihova je migracija uvelike utjecala na rast i razvoj Splita, identitetski ga obogatila i donijela mu neke specifičnosti.

Anđelija, koju u ovoj inscenaciji tumači šest glumica u šest životnih razdoblja, u ovoj je predstavi na neki način ona ista ili slična Anđa kojoj su dušu udahnuli i velikani hrvatske književnosti- Ivo Brešan i Miljenko Smoje.

Zakon Zagore je nova predstava autora i redatelja Ivana Lea Leme u kojoj nastavlja "rasplitati" identitetske pletere grada Splita i splitske publike. Obuhvaća razdoblje od 1945. godine do danas pa osim intimne povijesti likova, donosi i društveno političku povijest ovih naših turbulentnih zakutaka.

Igraju: Lidija Florijan/Ana Gruica Uglešić/Mia Vladović/Nada Kovačević/Ivana Gudelj/Andrea Mladinić i Matija Grabić

Glas radijskog spikera: Ivo Perkušić/Glasovi djece: Mikula i Jadran Vladović/Glas odraslog Josipa:Tomisav Topić/Glas Petra Krešimira Pehara: Siniša Čović/Glas druga Tita: Ivan Leo Lemo

17.07.2024., 10:51h
08. rujan 2024 02:44