Poslastica za sve uzrasteANDREA KRŠLOVIĆ
StoryEditor
Poslastica za cijelu obitelj

Kolač s keksima, kremom od vanilije i čokoladom

Kolač bez pečenja s Petit Beurre keksima, bogatom kremom od vanilije i glazurom od čokolade bit će pravi užitak za sve ljubitelje slatkoga

Osjetite kako Vas ljetni povjetarac osvježava dok uživate u ovom osvježavajućem i jednostavnom desertu - kolaču bez pečenja koji će oduševiti sve uzraste! Sastavljen od Petite Beurre keksa, bogate kreme od vanilije i preljeva od čokolade, ovaj kolač je idealan saveznik za slatke gušte tijekom vrućih ljetnih dana. Djeca će biti oduševljena svakim zalogajem, ali i odrasli će zasigurno uživati u njemu kao savršenom završetku dana nakon plaže ili poslije ukusnoga ručka, uz opuštajući gutljaj kave. Otkrijte s nama kako pripremiti ovu ukusnu poslasticu koja će osvojiti sva nepca i postati omiljeni desert za cijelu obitelj.

SASTOJCI

Podloga:

30 Petit Beurre keksa

150 ml mlijeka

Krema:

1 puding od vanilije

300 ml mlijeka

200 ml vrhnja za šlag

2.5 jušne žlice šećera

1 vanilin šećer

Glazura:

100 g čokolade za kuhanje

50 ml vrhnja za šlag

image

Kada mlijeko zakuha, pažljivo dodajemo prethodno pripremljenu smjesu pudinga

ANDREA KRŠLOVIĆ

Priprema kreme

Kako bismo pripremili puding od vanilije, prah pudinga, šećer i vanilin šećer pažljivo umutimo s nekoliko žlica mlijeka, osiguravajući da nema grudica. U međuvremenu, ostatak mlijeka stavljamo u lonac i lagano ga dovodimo do vrenja, uz oprez da ga ne prekuhamo. Kada mlijeko zakuha, pažljivo dodajemo prethodno pripremljenu smjesu pudinga, neprestano miješajući kako bi se lijepo povezalo.

Nastavljamo kuhati puding dok ne postane kremast i gust, ne zaboravljajući konstantno miješati kako bismo spriječili da se smjesa zalijepi za dno lonca i nastanak grudica. Nakon što je puding gotov, prekrivamo ga prijanjajućom folijom kako bismo spriječili stvaranje korice te ga ostavljamo da se potpuno ohladi.

Zatim miksamo slatko vrhnje dok ne dostigne srednju čvrstoću, ne pretjerujemo kako bismo izbjegli previše gustu konzistenciju. Kada je puding potpuno ohlađen, nježno dodajemo tučeno slatko vrhnje i dobro ručno miješamo da bi se smjesa povezala i postala kompaktna.

image

Dodajemo sloj kreme ravnomjerno je raspoređujući po keksima

ANDREA KRŠLOVIĆ

Priprema podloge

Kalup za kruh obložimo prijanjajućom folijom kako bismo kasnije lakše izvadili kolač iz kalupa. U zdjeli namočimo Petit Beurre kekse u mlijeko kako bi postali mekani i sočni. Složimo prvi red namočenih keksa u kalup, pazeći da prekrijemo cijelu površinu. Pažljivo ravnomjerno raspodijelimo sloj kreme na složene kekse.

Ponavljamo postupak slaganja, dodajući sljedeći red namočenih keksa te ponovno dodajemo kremu na vrh. Nastavljamo sa slaganjem dok na koncu ne dobijemo pet redova keksa i četiri reda kreme, osiguravajući da završimo s redom keksa na vrhu.

Kada smo završili sa slaganjem, sve temeljito prekrijemo prijanjajućom folijom kako bismo sačuvali svježinu kolača i spriječili stvaranje korice. Kalup sa složenim kolačem stavimo u hladnjak da se dobro ohladi preko noći. Hlađenje će omogućiti da se krema stegne, a okusi će se lijepo sjediniti, čineći kolač savršenom poslasticom za uživanje.

image

Kolač prelijemo čokoladnom glazurom, ravnomjerno prekrivajući cijelu površinu

ANDREA KRŠLOVIĆ

Priprema glazure

Nakon što je kolač dobro ohlađen preko noći, slijedite ove korake za završni touch. Sutradan, izvadimo kolač iz hladnjaka i pripremimo tacnu na kojoj ćemo ga servirati kako bismo ga mogli elegantno predstaviti. Pažljivo maknemo prijanjajuću foliju kako bismo otkrili pomno složene redove keksa i kreme. Sada, s oprezom, okrenemo kolač na tacnu, kako bismo postigli lijepu prezentaciju.

Pripremimo čokoladnu glazuru tako što na laganoj vatri konstantno miješamo čokoladu za kuhanje i vrhnje za šlag. Miješamo pažljivo kako bismo osigurali da čokolada ne pregori. Kada se smjesa lijepo poveže i malo zgusne, ugasimo vatru i lagano prelijemo kolač glazurom, ravnomjerno prekrivajući cijelu površinu.

Sada je Vaš kolač spreman za degustaciju. Uživajte u slatkim okusima i teksturama ovog ukusnoga deserta. Izvrsno će poslužiti kao slatki završetak obroka. Dobar Vam tek!

06.08.2023., 09:57h
ANDREA KRŠLOVIĆ
27. studeni 2024 07:53