Otvoren festival Meat Me 4.0.Bojan Bogdanić
StoryEditor
SINOĆ PRED-DOGAĐANJE

Otvoren Meat Me Festival s bogatim programom narednih pet dana

Ovaj Festival postao je izuzetno posjećena višednevna fešta na kojoj u mesnim jelima uživaju i domaći ljudi i brojni turisti, pogotovo susjedi iz Slovenije i Italije

Sinoć je održano pred-događanje Meat Me Festivala na Pozdravu sunca u Zadru, koji se održava na Tržnici u Zadru od utorka, 10. listopada do nedjelje 15. listopada. Zadarski chef Josip Vrsaljko spremao je jela od više mesnih i ribljih namirnica. Cijeli događaj kojemu je kulisa bio jedinstveni zadarski zalazak sunca, sa svojom ekipom popratila je i poznata talijanska gastro TV zvijezda, Fabrizio Nonis, koji je izvjestio o eventu na svim platformama na kojima je prisutan. Tako je događaj na Pozdravu suncu u realnom vremenu dospio do tisuća Nonisovih pratitelja.

Ovaj turističko-gastronomski event organiziran je prvi put 2019. godine kao nepretenciozni boutique festival kojemu je cilj predstaviti gastronomsku tradiciju Zadra, njegovog kraja i Dalmacije. Postao je izuzetno posjećena višednevna fešta na kojoj u mesnim jelima uživaju i domaći ljudi i brojni turisti, pogotovo susjedi iz Slovenije i Italije.

image

Josip Vrsaljko i Fabrizio Nonis

Bojan Bogdanić

PROGRAM:

10.10. UTORAK | 11:00 - 14:00

JANJETINA, chef Josip Vrsaljko

- Janjeći ragu - bob, grašak, krumpir.

- Janjeća slabina(hrbat) - mousse sa paškim sirom i maslinama, umak od meda, maraštine i

timijana i za prilog prokulice i buća-krumpir "gratin"

Glazba/DJ Davor Valčić

Moderator/Ana Marušić

18:00 - 23:00

Glazba/DJ Marko Milin

11.10. SRIJEDA | 11:00 - 14:00

PERAD, chef Renato Kraljev

- Tingul od pulastra, rimski njoki

- Pačja prsa - crveni kupus pirjani, humus od slanutka – umak

Glazba/DJ Marko Milin

Moderator/Ivica Štorić

18:00 - 23:00

Glazba/DJ Denis Ostrogonac

12.10. ČETVRTAK | 11:00 - 14:00

PETA ČETVRTINA, restoran Tač

- Brizle i tripice

Glazba/DJ Marko Milin

Moderator/Ivica Štorić

18:00 - 23:00

Glazba/DJ Denis Ostrogonac

13.10. PETAK | 11:00 - 14:00 h

DIVLJAČ, chef Tomislav Karamarko i Gabrijel Benić

- Vepar s njokima na gulaš

- Medaljoni od jelena s brusnicama, vrganji, knedle od kruha

Glazba/DJ Davor Valčić

Moderator/Nikolina Radić

18:00 - 24:00

Glazba/DJ Marko Milin

21:00 - Koncert grupe ELEMENTAL

image

Mesni specijaliteti i delicije

Bojan Bogdanić

14.10. SUBOTA | 11:00 - 14:00 h

AUTOHTONE HRVATSKE SORTE, BOŠKARIN

Restoran Vodnjanka, Pula

- Sporo kuhani boškarin s pljukancima

11:30 - Elena Stella & AJ Trio/koncert

Glazba/DJ Davor Valčić

Moderator/Nikolina Radić

18:00 - 24:00

Glazba/DJ Marko Milin

21:00 - Koncert grupe SILENTE

15.10. NEDJELJA | 11:00 - 14:00

GRADELADA

OFF PROGRAM/SVAKI DAN

WINE BAR WINE GARDEN - predstavlja vina Zadarske županije

IZLAGAČI:

- PAŠKA SIRANA

- SOLANA NIN

- OPG BAČIĆ – SUHOMESNATI PROIZVODI

- SIRANA ŽAMPERA - ŽMAN, DUGI OTOK

- OPG DEMO - MASLINOVO ULJE

10.10.2023., 12:41h
23. studeni 2024 06:05