Tuna, sushi & wine festivalAndra KrŠloviĆ
StoryEditor
TUNA, SUSHY & WINE FESTIVAL

PET DANA GASTRO SPEKTAKLA Vrhunski "chefovi", koncerti, radionice, eno-kantun, potpora učenika i donacija učenicima Hotelijersko- turističke i ugostiteljske škole Zadar...

TZ grada Zadra jutros je održala medijsku konferencija povodom 7. izdanja Tuna, Sushi & Wine Festivala, koji će se održati od 18. do 22. travnja u šatoru s prozirnim krovom na Trgu Petra Zoranića...

Turistička zajednica grada Zadra jutros je održala medijsku konferencija povodom 7. izdanja Tuna, Sushi & Wine Festivala u Zadru, koji će se održati od 18. do 22. travnja na Trgu Petra Zoranića, u šatoru s prozirnim krovom. Zahvalili su se brojnim sponzorima, i napomenuli kako im je privilegija ponovno organizirati ovaj Festival nakon dvije neizvjesne godine zbog pandemije te prošlogodišnjega reduciranog izdanja. Naglasili su kako namjeravaju i dalje ulagati dodatan trud u inovativnost kako bi cijelu manifestaciju podigli na još višu razinu.

image

Tuna, sushi & wine festival

Andra KrŠloviĆ

-Htio bij se zahvaliti Hotelijersko ugostiteljskoj školi, koja je kao i za svaku manifestaciju prisutna s nama. To nam je vrlo važna stvar jer smo svjedoci da u Hrvatskoj nedostaje kadra, a kroz ulaganje u mlade i u naš kadar, vjerujemo da ćemo u budućnosti doći do situacije da će oni diktirati tempo, a ne da će nas zadesiti neizvjesna situacija u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, kao u nekim drugim državama. Vjerujem da će to dobro doći i njima, i nama kao organizatorima, i da će sve biti na obostrano zadovoljstvo, istaknuo je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra.

Htio bih se zahvaliti Hotelijersko ugostiteljskoj školi, koja je kao i za svaku manifestaciju prisutna s nama. To nam je vrlo važna stvar jer smo svjedoci da u Hrvatskoj nedostaje kadra, a kroz ulaganje u mlade i u naš kadar, vjerujemo da ćemo u budućnosti doći do situacije da će oni diktirati tempo, a ne da će nas zadesiti neizvjesna situacija u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, kao u nekim drugim državama. Vjerujem da će to dobro doći i njima, i nama kao organizatorima, i da će sve biti na obostrano zadovoljstvo, istaknuo je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra...

Igor Bačić ukratko je predstavio gastronomski dio programa, koji je ujedno i najvažniji dio programa, uz vino i glazbu kao popratne dijelove. Hrana je bazirana na proizvodima koji se najviše proizvode kod nas – tuni, bijeloj i plavoj riba, te ostrigama koje pristižu iz Stona. Festival je koncipiran na način da se svaki dan kuha tematski, a teme su redom po danima: Primijenjena umjetnost i održivost u gastronomiji (chef Mario Mandarić i kiparica Zvonimira Karavida), Dvi skuše (chef Josip Vrsaljko), Ikejime brancin yakitori (chef Saša Began), Marendin (Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar), Kamenice i pjenušac.

image

Tuna, sushi & wine festival

Andra KrŠloviĆ

Tijekom svih dana Festivala bit će otvoren Sushi kutak u kojemu će se nuditi sushi pripremljen od ribe uzgojene u zadarskom akvatoriju, kao i ENO, Street food i OPG kantuni. ENO kantun čini osam vinara iz Udruge vinara Zadarske županije, koji će biti prisutni tijekom cijeloga vremena trajanja Festivala i nudit će svoja vina i pjenušce; Kraljevski vinogradi, Fiolić vina, Dražina vina, Vinketa, Degarra, Velebna, PZ Maslina i vino, Bora vina (Žuža vinarija).

Htio bih se zahvaliti Hotelijersko ugostiteljskoj školi, koja je kao i za svaku manifestaciju prisutna s nama. To nam je vrlo važna stvar jer smo svjedoci da u Hrvatskoj nedostaje kadra, a kroz ulaganje u mlade i u naš kadar, vjerujemo da ćemo u budućnosti doći do situacije da će oni diktirati tempo, a ne da će nas zadesiti neizvjesna situacija u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, kao u nekim drugim državama. Vjerujem da će to dobro doći i njima, i nama kao organizatorima, i da će sve biti na obostrano zadovoljstvo, istaknuo je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra...

Neno Stojaković predstavio je ostatak programa, započevši s dvije radionice: radionica izrade origamija održat će se u srijedu u popodnevnim satima, čija je voditeljica Sanja Srbljinović-Čuček. Istoga dana u 19:30 sati održat će se Paint & Wine Workshop, na koji se možete prijaviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Što se tiče glazbenoga dijela programa, svih pet dana održavanja bit će prisutni DJ-evi: Mate Kokić, Marko Milin, Denis Ostrogonac i Davor Valčić.

image

Tuna, sushi & wine festival

Andra KrŠloviĆ

U čevrtak navečer održat će se koncert benda Acoustic eclectic, dok će se u petak u večernjim satima održati ljetno kino, ukoliko vremenske prilike to dozvole. U subotu ujutro za vrijeme programa Kamenice i pjenušac održat će se koncert Elene Stelle & Ante Jeličić tria, dok će se u subotu navečer na Festivalu predstaviti Songkillersi. Ove će se godine održati i posebna izložba „I ne tako davno – Saljski porat“; prikaz otočkoga života kroz crno-bijele fotografije od prije 30-ak godina, autora Ante Frke iz Sali.

image

Tuna, sushi & wine festival

Andra KrŠloviĆ

Festival ima humanitarni karakter, gdje će se postotak od kompletnoga prihoda donirati Hotelijersko turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar. Chef Renato Kraljev zahvalio se Turističkoj zajednici grada Zadra što svake godine uključuju školu u čitav program jer omogućuju učenicima (i njihovim mentorima) da se predstave, izađu u publiku i oslobode strahova.

image

Tuna, sushi & wine festival

Andra KrŠloviĆ

Turistička zajednica počastila je medije tartarom od gofa, koji je začinjen soli, paprom i maslinovim uljem, preko toga ide gel od domaćih agruma kako bi se dobilo na svježini: limuna, naranče i grejpa. Baš sve je zaokruženo tartarom od svježe narezanih jagoda, a jelo je pripremio - chef Jakov Meštrović...

image

Tuna, sushi & wine festival

Andra KrŠloviĆ
13.04.2023., 13:59h
ANDREA KRŠLOVIĆ
20. travanj 2024 16:21