gastro sipeVišnja Punoš
StoryEditor

Sipa na drugačiji način

Očistiti sipu i izrezati na komade.

Na maslinovom ulju disntati iscjeckane glavice crvenog i žutog luka. Kad zažuti dodati malo soli. Ubaciti sipu i pustiti da se lagano kuha oko 25 minuta.

Pripremiti smjesu za pohanje od jaja, brašna, iscjeckanog peršina i češnjaka i malo soli. Smjesa treba biti gusta. Kad se sipa ohladi, posuti je sa malo brašnja pa žlicom stavljati u smjesu za pohanje.

Pržiti u vrućem ulju. Poslužiti uz tartar.

SASTOJCI

1 kg sipe
1 glavica crvenog luka
1 glavica žutog luka
5 režnjeva češnjaka
vezica peršina
2 jaja
šalica glatkog brašna
sol

tartar:

2 velike žlice majoneze
2 velike žlice kiselog vrhnja
žličica senfa
pola žličice limunovog soka
5, 6 naribanih kiselih krastavaca

Napisala i snimila: Višnja Punoš

 

27.07.2022., 15:21h
27. studeni 2024 04:51