TI tapas, vino & pianino lokal je osmišljen u čast gradu Zadru, njegovoj tradiciji i ljudima. Na svakom kantunu motiv je našeg grada, a iznimno su posvećeni i zadovoljstvu svakog gosta i suradnji s lokalnim proizvođačima.
Razgovarali smo s Markom Grubićem o ideji, početcima, uređenju interijera i bogatoj ponudi hrane i pića, kao i o daljnjim planovima.
Kalelarga, katedrala, grafiti...
Prethodno je u ovom prostoru bio kvartovski kafić njegovog prijatelja Mate, koji je tražio partnera prije tri godine, a Marko je odavno sanjao o baru posvećenom svom voljenom gradu.
- Brzo smo kliknuli i složili se oko nove priče, kao i oko novog dizajna interijera. Sve smo porušili, ostavili četiri glavna zida i krenuli. No, otvorili smo u najgore vrijeme, u vrijeme pandemije, sve nas je to usporilo, ali ustrajali smo i priča je jako brzo zaživjela, započinje Marko.
I tako su dvojica lokalpatriota napravila Zadar u malom - srednjišnji dio, hodnik podsjeća na Kalelargu, voltovi na katedralu sv. Stošije, po podu je imitacija šahti koje su po Poluotoku, na zidovima grafiti nepoznatih autora, primjerice “Hvala ti za svaki tren, djevojčice draga”...
- Projekt je realizirao zadarski umjetnik Jure Lisak, on je jedini kojem sam htio povjeriti svoj plan, ističe Marko.
Kampanja za privlačenje muških gostiju
I stvorili su divan interijer, ugodnu atmosferu, postali poput dnevnog boravka mnogim Zadranima i gostima.
- Tijekom tjedna uglavnom je dnevni đir, piju se kave, a vikendom imamo drugačiju glazbu nego što je to u većini lokala danas, uglavnom puštamo domaće stvari, uz dozu urbanog, stranog, ipak treba pratiti i trendove. Često imamo živu muziku zimi, ljudi to jako vole. Cure su ovo prepoznale kao odlično mjesto za proslave rođendana zbog, kako one kažu, instagramičnosti prostora. Usput, u startu smo imali problemčić, obično lokali pokušavaju privući žensku publiku, a kod je bilo obrnuto, mi smo radili kampanju kako privući dečke, priča Marko kroz smijeh.
A dok se zabavljate, možete prizalogajiti i uživati u tapasima, brusketama, i naravno pršutu i siru.
- Tapasi su trend u svijetu, a kod nas toga baš i nema, no mi smo to prilagodili lokalnim okusima, namirnicama, surađujemo s lokalnim OPG-ovima, spojili smo moderno i tradicionalno, kaže Marko.
Suradnja s lokalnim proizvođačima
Rade s Ivanom Matakom, osmislili su novu vrstu brusketica s tartufima, pršut uzimaju u Puntici, vina su također lokalna, posebno je popularan Triangolo Vina Brigo iz Novigrada, surađuju s Fiolićima, Degarrom, Mladenom Anićem...
- Uvijek radimo s lokalcima, smatram da je to jako važno za jačanje zajednice, ističe Marko.
Također, možete guštati i u Maraskinim proizvodima, kao i pivima Zadružne pivovare Brlog, njihovoj popularnoj Neposlušnoj i plavuši. A uz sve to, valja štogod i prigristi, pa nude razne bruskete, tortilje, tražen je TI sendvić, tartarski namaz, inćuni...
- Imamo standardan meni, ali kuhar uvijek smišlja nešto novo. Uskoro ćemo imati promjene u kuhinji, imat ćemo, recimo to tako, malo ozbiljnija jela. Zadržat ćemo tapase, ali bit će malo i pijata na proljeće, i naši i turisti ipak traže nešto konkretnije, govori Marko i dodaje da uvijek osluškuju goste i nastoje se prilagoditi.
Možete u TI i na brunch, započeti dan s jajima na razne načine, nude i vegeterijanske obroke, kroasane punjene sirom, pršutom, jajima, sendviče...
Neovisno o tome želite li brzinski popiti kavu tijekom pauze na poslu, uživati u ukusnom atraktivnom brunchu s prijateljicama uz bogat izbor jela koji će zadovoljiti svačiji ukus, ili se dobro zabaviti vikendom uz live glazbu i nedoljivi finger food, TI bar nudi sve što Vam srce poželi. Zasigurno će Vas oduševiti svojom raznovrsnom ponudom koja uvijek rezultira iznimno ugodnim iskustvom.