Alisa u zemlji čudesaOpg Marina JurjeviĆ
StoryEditor
NOVO U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Bajka za odrasle i djecu u Ruplju: Alisa u Zemlji čudesa...

Jeste li se ikada zapitali kako bi zapravo izgledao svijet Alise u Zemlji čudesa u stvarnom životu? Posjetom OPG-u Marina Jurjević u Ruplju možete postati sudionici jedne iz reda najljepših bajki, za samo petnaestak minuta vožnjom udaljeno od Zadra, imamo jedinstvenu priliku sudjelovati, kao stvarni likovi u bajci - Alisa u Zemlji čudesa.

image

Alisa u zemlji čudesa

Opg Marina JurjeviĆ

Prekrasni kostimi za koje se pobrinula gospođa Marina, čajanka, izrada raznih dekoracija na temu spomenute bajke, samo je mali dio priče koja nas dočekuje na ovom OPG-u. Pitali smo Marinu Jurjević, vlasnicu, odakle je potekla ideja i kako uopće stiže sve to, s obzirom da je OPG kao djelatnost opširan i zahtjevan pothvat.

Na radionici se izrađuju dekoracije iz pojedinih bajki.

-Prvo krećemo s čitanjem bajke, tada nakon toga kreće izrada dekracija, prijateljica Sarita čita bajke. Izrađivali smo šalice, sat, aranžman,.. Imali smo I čajanku, koristimo kvalitetan čaj. Bilo je zaista super, i djeci i odraslima – kaže nam Marina...

"Tek smo počeli s radionicama i jako smo zadovoljni. Ideja je krenula od mene i moje prijateljce Sarite, imali smo nedavno prvu radionicu, bila je za djecu i odrasle, na radionici se izrađuju dekoracije iz pojedinih bajki. Prvo krećemo s čitanjem bajke, tada nakon toga kreće izrada dekracija, a bajke čita prijateljica Sarita. Izrađivali smo šalice, sat, aranžman,.. Imali smo i čajanku, koristimo kvalitetan čaj. Bilo je super I odraslima i djeci" – kaže nam Jurjević.

image

Alisa u zemlji čudesa

Opg Marina JurjeviĆ

Dodaje i kako je ideja održavati radionice svaku nedjelju, a po potrebi, ukoliko odaziv bude još i veći, tijekom ostalih dana u tjednu.

"Na OPG-u uvijek ima posla, taman ste me uhvatili u pakiranju poklon paketa" – sa smijehom kaže Marina i nastavlja kako joj je sreća mušterija važna.

image

Alisa u zemlji čudesa

Opg Marina JurjeviĆ

"Ljudi su zadovoljni, pa tako i ja, bit će to sve super" – nagovještava vlasnica ovog zanimljivog i nadasve kreativnog obiteljsko- poljoprivrednog gospodarstva.

"Ako ste ikad pročitali Alisu u Zemlji čudesa znate da rođendan možete slavit samo jednom na godinu, a nerođendan možete slaviti ostalih 364 dana u godini. Trajanje radionice je 2:00-2:30 sata, ovisno o spretnosti djece. Vaše djete će prisustvovati radionici iz nepresušnog maštovitog Alisinog svijeta. Naravno,piti će se čaj ili topla čokolada sa sljezovim kolačiçima, a bit će Vam poslužena i nerođendanska torta. Sve izrađene dekoracije djeca nose kući. Radujemo se kvalitetno provedenom zajedničkom vremenu i druženju. I samo još jedna stvarčica.... nemojte kasniti poput bijelog zeca " – stoji na Facebook stranici OPG Marina Jurjević.

image

Alisa u zemlji čudesa

Opg Marina JurjeviĆ

Također se planira nešto i za mušku populaciju.

"Budući da je Alisa privukla dosta curica i žena, potrudit ćemo se  i da muška populacija ne bude zakinuta, te će slijediti i radionice gdje se mogu priključiti i dečki"– kaže Jurjević. Više slikica možete pogledati klikom u fotogaleriji iznad teksta...

KREACIJA, ZABAVA i EDUKACIJA

Slijedom brojnih upita da malo pojasnimo,radionica se sastoji od...

1.kreativnog dijela..

Izrade šešira ludog klobučara,

dekoracije otkačenih šalica,

Izrade bijelog zeca i sata...

2.edukativnog dijela

Upoznavanja djece s dijelom Alise potrebnog za daljnje sudjelovanje u društvenim igrama koje će se odrzati ovisno o vremenu u vanjskom ili unutarnjem dijelu dvorca.

3.zabavnog dijela...

Stvarne čajanke na kojoj će biti poslužena torta i topla čokolada sa sljezovim kolačićma pečenim na vatri.

Oblačenje djece u kostime Alise i Klobučara radi slikanja i poistovječivanja sa likovima iz bajke.

Za to vrijeme roditelji mogu ostaviti djecu ili se mogu poslužit kavom i čajem te kušati proizvode s opg-a. Za sudjelovanje na radionicama posjetite Facebook stranicu OPG Marina Jurjevic...

 

30.09.2022., 08:18h
JOSIPA ZEKANOVIĆ
18. svibanj 2024 09:45