Mlada nadaKk Zadar
StoryEditor
NAJBOLJI U KK ZADAR PROTIV BOSCA

Antonio Sikirić (19):"Trener Jusup mi je rekao da ću danas dobiti malo više minuta. Drago mi je da sam ja odigrao odlično i nadam se da ću ovako nastaviti"...

U prvom kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra sinoć su u Dvorani Krešimira Ćosića očekivano bez većih problema svladali novaka u elitnom rangu, zagrebački Bosco, rezultatom 97:81.

Iz četvrte četvrtine vrijedi izdvojiti trenutak u 34. minuti kada je iz igre, uz veliki pljesak s tribina, izišao najbolji igrač utakmice Antonio Sikirić, autor 21 poena (5-5 za dva, 3-5 za tri 2-2 sl. bacanja) uz četiri skoka i tri asistencije, uz 80 posto šuta... Pobjeda Zadra, dakako, ni u jednom trenutku nije došla pod znak upitnika...

Evo što su akteri kazali za službenu stranicu KK Zadar, po završetku susreta:

Danijel Jusup, trener Zadra: "Utakmica je bila čvrsta. Bosco je ušao dosta motiviran i igrali su u velikom pritisku. Mi smo s druge strane igrali mekano i primili smo previše laganih poena. Kroz ove utakmice dajemo priliku mlađim igračima da pokažu što znaju i to se odražava kroz defanzivnu igru kroz koju smo primili neke koševe na, neću reći neiskustvu, ali needuciranosti mladih igrača u obrani. To sve ide u rok službe i to je nešto što se mora proći. Neke sam igrače poštedio jer nas očekuje veliki broj utakmica".

image

Mlada nada

Kk Zadar

Antonio Sikirić, igrač Zadra: "Odlična utkmica cijele ekipe, drago mi je i da sam ja odigrao odlično i nadam se da ću ovako nastaviti. Trener Jusup mi je rekao da ću danas dobiti malo više minuta i mislim da smo dobro iskoristio priliku. Atmosfera u ekipi je odlična i odlična smo klapa".

Luka Krajinović, igrač Bosca: "Jako dobra utakmica. Mislim da smo se prvo poluvrijeme dobro držali ali je u drugom do izražaja došla njihova kvaliteta. Ipak je to mnogo veći klub. Ali vrlo sam zadovoljan sa svojom ekipom i mislim da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu".

Ivan Tomas: "Ključ pobjede Zadra bio je u prvom poluvremenu gdje smo imali slab rezultat s obzirom na ono što smo prikazali na parketu. S nekim stvarima nisam bio zadovoljan. U drugom smo dijelu fizički pali i potpuno zaslužena pobjeda domaćina".

image

Mlada nada

Kk Zadar
04.10.2022., 07:13h
ZADARSKI TJEDNIK
05. srpanj 2024 19:12