<p>Rukomet na pijesku</p>
Rukomet na pijeskuKolektiff Images
StoryEditor
Nin open 2023

Na plaži Ždrijac održan Nin Open u rukometu na pijesku, Zagrebčani odnijeli pobjedu

Osim što su u dva dana odigrali 35 utakmica na vrlo visokoj razini u seniorskoj kategoriji, organizatori iz Hrvatskog rukometnog saveza i Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb, izuzetno su zadovoljni odazivom najmlađih na radionici za najmlađe.

Ninska plaža Ždrijac sa svojim igralištem za pjeskaške sportove, po prvi put bila domaćin jedom od četiri turnira iz serije za Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku. Dva dana najbolji hrvatski rukometaši  i rukometašice na pijesku, inače višestruki svjetski i europski prvaci, na najbolji mogući način predstavili su ovaj sport.

Osim što su u dva dana odigrali 35 utakmica na vrlo visokoj razini u seniorskoj kategoriji, organizatori iz Hrvatskog rukometnog saveza i Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb, izuzetno su zadovoljni odazivom najmlađih na radionici za najmlađe. Sudjelovalo je oko 30-ak djece koji su se po prvi put upoznali sa pravilima rukometa na pijesku te su odmah potom iskazali i veliko zanimanje za ovim sportom.

Ujedno, ovaj turnir za pripreme su iskoristili i članovi muške i ženske juniorske reprezentacije, za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će koncem lipnja održati u Turskoj. Oni su nastupili na turniru u svojim kategorijama, i zanimljivo obje su reprezentacije završile na četvrtom mjestu.Što se sportskog djela tiče, sudjelovalo je devet ekipa u muškoj te četiri u ženskoj konkurenciji. I to iz Dugog Rata, Kaštela, Splita, Zagreba, Dubrave, Sesveta, Čakovca, Slavonskog Broda a pozivnicu su na odličan način iskoristili i domaćini – po prvi put su zaigrali i seniori Rukometnog kluba Zadar 1954.U konkurenciji sa puno jačim i uigranijim protivnicima Zadrani su uspjeli upisati jednu pobjedu. Za RK ZADAR 1954 su igrali: Leon Goldner, Dominik Jurišić, Luka Knežević, Mihael Marić, Andrija Prtenjača i Ivan Rančić.

Ninska plaža Ždrijac u lijepom će sjećanju ostati članovima Beach handball club Zagreb, koji su u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili prva mjesta. I to nakon vrlo kvalitetnih i uzbudljivih finalnih utakmicama. Rukometaši BHC Zagreb do trofeja su došli pobjedom 2:1. I to kroz raspucavanje, nakon što je poslije dva poluvremena ishod bio neodlučan – 1:1 u setovima.  Igrači BHC Zagreb slavili su na svi tri odigrana turnira.

BHC ZAGREB: Stjepan Babić, Fran Cvjetičanin, Antonio Fabek, Noa Klarić, Sebastijan Lučić, Patrik Mataić, Leon Miliša, Patrik Pavlović, Antun Starešina. Treće mjesto u muškom djelu Nin OPEN-a pripalo je najstarijem klubu rukometa na pijesku u Hrvatskoj – White Boysima iz Kaštela, koji ove godine obilježavaju 20 godina postojanja.

Djevojke BHC Zagreb, u Ninu su rezultatom 2:0 u setovima zaustavile ekipu BHC Dubrava, koja je do sada slavila na oba održana turnira, onom u Zaprešiću i Novalji. Tako će odluka o prvaku u ženskom djelu turnira pasti na posljednjem četvrtom turniru Zagreb OPEN. Igrači BHC Zagreb slavili su na svi tri odigrana turnira.

BHC ZAGREB: Danijela Bolfek, Barbara Brdovčak, Franka Gvardiol, Anja i Lea Haramina, Carolina Ivić, Anja Jambrešić, Antea Martić, Tia Robida, Valentina Zver. U oba finala predstavili su se članovi reprezentacije Hrvatske, kako u muškoj, tako i ženskoj reprezentaciji, koje do kraja ove godine očekuje nastup na tri velika natjecanja.

Finalne utakmice u obje konkurencije gledatelji su mogli pratiti u izravnom TV prijenosu na Sportskoj televiziji. U dogovoru domaćina iz Grada Nina i Nin turizma te organizatora iz HRS-a i AKRP Zagreb postojeći teren za rukomet na pijesku ovoga će ljeta ostati na ninskoj plaži Ždrijac za dodatnu popularizaciju ovog vrlo atraktivnog sporta. (R.Z)

06.06.2023., 09:37h
16. travanj 2024 14:10