Mala škola rolanjaNenad Opačić/Šc ViŠnjik
StoryEditor
Višednevna obuka

Na Višnjiku se par puta godišnje održava mala škola rolanja

Za rolanje je bitno imati odgovarajuću stazu, ali nje nema u Zadru. Na Višnjiku smo dobrodošli i radimo ono što je moguće, kaže Zubanov

Koturaljkaški klub Kotači sreće, koji u Zadru uspješno djeluje već dvije godine, organizirao je i provodi Malu školu rolanja. Polaznici se okupljaju kod rolališta/klizališta i ovih dana marljivo provode program.

– Klub će tijekom kalendarske godine provesti u nekoliko navrata višednevnu obuku za sve one koji se žele okušati u rolanju, polako svladati vještinu i pripremiti se za budući izazov, govori Magaly Zubanov, dipl. kineziologinja, utemeljiteljica kluba i trenerica.

Zanimljivo je vidjeti kako se pojedine polaznice već nakon 15-ak minuta spretno kreću na rolama, a neke su veoma oprezne. Većini padovi u toj fazi – ne smetaju.

– Sve je to uobičajeno. Treba biti ustrajan pa će se i sve zapreke preskočiti.

image

Mala škola rolanja

Nenad Opačić/Šc ViŠnjik

Trenerica Magaly podijelila je polaznike u dvije skupine.

– Najbolje je imati optimalni broj da se svakomu posveti potrebna pozornost.

U dvije prethodne godine Kotači sreće dobro su se "okretali".

– Snalazimo se u uvjetima kakvi jesu. Za rolanje je bitno imati odgovarajuću stazu, ali nje nema u Zadru. Na Višnjiku smo dobrodošli i radimo ono što je moguće.

Iza nekih članica i nastupi su na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

– Da, neki su dosta napredovali. Upravo se spremamo za jedno međunarodno natjecanje koje će biti u kolovozu u Santa Maria Nuova (Italija). Vjerujemo da će nas u predstojećem razdoblju pratiti lijepo vrijeme da se natjecateljice mogu dobro pripremiti.

U rolanju, ističe, trenerica Magaly, fokus valja usmjeriti na koncentraciju, tehniku, samodisciplinu, eksplozivnost, brzinu, izdržljivost… Kad rolerica ili roler dosegnu određeni stupanj vještine, svaki budući "đir" bit će prava uživancija!

04.04.2024., 11:40h
02. svibanj 2024 10:20