<p>KK ZADAR - KK ALKAR</p>
KK ZADAR - KK ALKARKk Zadar
StoryEditor
FAVBET Premijer liga

Nakon neizvjesnog prvog poluvremena, Zadar pobijedio Alkar na gostovanju

Drežnjak je s 21 poenom bio igrač utakmice, a polaganjem i zakucavanjem popravio je dojam i rezultat za konačnih 70:84

Košarkaši Zadra pobijedili su u 14. kolu FAVBET Premijer lige na gostovanju kod Alkara rezultatom 70:84 (17:18, 21:17, 11:21, 21:28). Iako rezultat sugerira laganu pobjedu, Zadar je do nje došao u dosta napora, čak je nakon prvog poluvremena bio u rezultatskom minusu. Na kraju je presudilo veće zalaganje i, naravno, kvaliteta Jusupove momčadi.

"U Sinju neće biti lagano, svi će morati igrati", najavio je trener Zadra Danijel Jusup uoči utakmice kod Alkara, što se pokazalo točnim od početka susreta. Jusupa nije bilo na klupi Zadra zbog bolesti, a iako je u postavi bio i najbolji igrač Luka Božić Sinjani su se dobro držali, nakon trice ponajboljeg pojedinca uvoda utakmice Blatančića poveli 10:6, imali vodstvo većim dijelom četvrtine, ali je Drežnjak posljednjim poenom donio prednost Zadru prije prvog malog odmora 17:18.

Krilo Sinjana i dalje je trpalo koš Zadra u drugoj četvrtini, visoka linija Zadrana nije ga uspjela zadržati pa je Blatančić svojim slobodnim bacanjem donio Alkaru prednost od 5 poena (38:33), a Žganec slobodnim bacanjima neznato popravio dojam pred veliki odmor. Loša predstava Zadra, koji je u prvom poluvremenu imao tricu 0-12!

Vrag je odnio pšalu i Zadar je ubacio u brzinu više. Treća četvrtina otvorena je serijom 7:0, uz dvije uspješne akcije Ramljaka i tricu Drežnjaka, pogodio je Dario još jednu kasnije, pa jednu Božić i već je bilo +8 (42:50). Takva je razlika o(p)stala do ulaska u posljednju četvrtinu, jedan od glavnih domaćih igrača Mirko Jukić napustio je igru zbog pete osobne pogreške i susret je krenuo prema lagodnoj završnici. Alkar je ipak još jednom preokrenuo četiri minute prije kraja vodio 68:66 ali Zadar je krenuo u novu seriju 12:0 i zaključio utakmicu. Drežnjak je polaganjem i zakucavanjem popravio dojam i rezultat za konačnih 70:84.

Drežnjak je s 21 poenom bio i igrač utakmice, što se tiče Zadra, iako je po valorizaciji Žganec bio najbolji, s 11 poena i čak 8 skokova. U domaćoj momčadi Blatančić je postigao 26 poena.

- Sinj je poznat kao teško gostovanja, čestitam Alkaru koji nas je natjerao da izvučemo maksimum. Nismo bili dobri u obrani prvi dio utakmice, kad ne pogodimo izvana teško nam je igrati. Momci su izvukli ekstra napor, odigrali su obranu kad je bilo najpotrebnije i zabili za tri poena kada je bilo potrebno. Hvala publici iz Sinja koja je uvijek dobar domaćin Zadru, kao i našem Tornadu bez kojeg bi nam ovo bilo teško izvući, naglasio je Toni Dijan, pomoćni trener Zadra.

- Prvo poluvrijeme smo malo slabije igrali obranu, nismo bili agresivni. U drugom smo bili mnogo bolji, poveli smo desetak razlike, domaćin je ušao u seriju pri kraja, morali smo se stisnuti i izdržati, do minut pred kraj je bio egal. Čestitam Alkaru na fer i korektnoj borbi, kazao je Arijan Lakić.

- Čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici, reklo bi se da je bila drugačija sudeći po rezultatu ali nije. Igrali smo dobro veliku većinu utakmicu, momci su odigrali sve što smo dogovorili, na kraju nam je malo pala koncentracija, kao da smo se uplašili i Zadrani su to iskoristili i zasluženo slavili, istaknuo je Dino Erceg, trener Alkara.

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Igrali smo odličnu utakmicu do zadnje tri-četiri minute, tu su iskoristili naše greške i zasluženo pobijedili, zaključio je Mirko Jukić.

21.12.2023., 09:20h
29. rujan 2024 06:31