Ivana MencigerLinda Vidović
StoryEditor
Infinity Body & Soul studio za žene

Nakon poroda ženi je potrebna sigurna okolina za nježan oporavak

Programi koje ovaj studio nudi jesu i “Prenatal fit” i “Postnatal fit” za koje je zaslužna Ivana Menciger, primalja, doula i certificirani voditelj za vježbe prije i poslije poroda

Infinity Body & Soul studio za žene, podsjetimo, jedinstveno je mjesto na kojem kroz trening i ples žena spoznaje sebe. Simpatične i vrijedne vlasnice, Kristina Mandić (44) i Jelena Tišma (39), inače prijateljice, osnovale su ga 8. ožujka 2019., simbolično na Dan žena.

Infinity Body & Soul studio, izuzev Infinity Pole Body & Soul programa o kojemu ste imali priliku čitati u prošlotjednom izdanju, nudi mnoge druge programe i usluge.

image

Infinity Bodio & Soul studio za žene - BodyBalance

Infinity Body & Soul studio za žene

BodyBalance

Jedan od njih je i “BodyBalance” koji opisuju kao moderan sustav cjelovite tjelovježbe koja će energizirati, ojačati, oblikovati i učvrstiti Vaše tijelo.

- Program uključuje kombinaciju vježbi iz više tehnika vježbanja, i to pilatesa, barre tehnike (vježbe iz baleta), yoge te klasičnih vježbi snage. Ovom kombinacijom vježbi ispravit ćete držanje, poboljšati pokretljivost zglobova i kralježnice i riješiti se bolova u leđima, uključujući jačanje posturalnih mišića. Osim što ćete poboljšati fleksibilnost i ravnotežu, poboljšat ćete i svoju kondiciju te oblikovati i učvrstiti mišiće čitavog tijela. Sve su vježbe “BodyBalance” programa terapeutske, ne uključuju oštre i intenzivne pokrete, fokusirane su na usredotočeni i uravnoteženi rad, koordinaciju i pravilno disanje. Dakle, radimo na svjesnosti tijela i svjesnosti uma. Treninzi se održavaju u dvije grupe do 10 žena, jutarnja i popodnevna, a prednost je što dozvoljavamo kombiniranje grupa za žene koje rade u smjenama, objašnjavaju nam.

Tabatalates

U ovome studiju možete ići i na tabatalates, kombinaciju tabate i pilatesa.

- Riječ je o 30-minutnom intenzivnom treningu, pri čemu je spajanje tabate s pilatesom savršen način da s kardio treningom potrošite najveći mogući broj kalorija, dok istovremeno pilatesom duboko jačate, zatežete i oblikujete pojedinačne mišiće. Rezultati se postižu vrlo brzo, a trening je pogodan i za one koje žele smršaviti i za one koje žele održavati životnu energiju. Taj trening imamo samo u jutarnjim terminima i to je jako mala grupa, to su žene koje su tu kod mene već godinama, no uvijek ima jedno ili dva mjesta slobodno za nove, navodi Jelena.

image

Prenatal/postnatal fit

Infinity Body & Soul studio za žene

Prenatal i Postnatal fit

Programi koje ovaj studio nudi jesu i “Prenatal fit” i “Postnatal fit” za koje je zaslužna Ivana Menciger, primalja, doula i certificirani voditelj za vježbe prije i poslije poroda. Ivana nam ističe kako je Infinity Body & Soul studio najsretnije mjesto u gradu.

- Već se 16 godina usko bavim područjem žena trudnica i rodilja pa sam se radi daljnjeg usavršavanja odlučila uputiti u edukacije za vježbe prije i poslije poroda da bi tim ženama pružila najbolju moguću uslugu. Kako u ovom studiju uistinu dobivam osjećaj sigurnosti i potpore, tako su mi i vlasnice izašle ususret da ovdje u studiju održavam treninge za trudnice i rodilje. Ideja je dobro zaživjela, ženama se jako sviđa i prostor im je isto interesantan jer razmišljaju i o budućnosti i što će se dalje događati. Ipak, program je tek u početku pa ćemo vidjeti kako će se dalje razvijati, kaže Menciger.

Menciger napominje kako vježbe nisu prilagođene trudnicama, već su osmišljene isključivo za njih.

- Veliki je naglasak na obrasce disanja koji će kasnije pomoći u porodu i relaksaciji tijekom poroda. Kada je riječ o vježbama poslije poroda, to nije period kada se stvaraju olimpijski sportaši, to je period u kojem je ženi potrebna sigurna okolina u kojoj će se ona nježno oporaviti i ovladati svojim novim tijelom. Također, tu je i ta emocionalna komponentna gdje će se žena naći u okruženju onih koje prolaze isto pa neće biti uspoređivanja kako jedna nešto može, druga ne i sl., naglašava.

Također, kod ovih vježbi bitna je uredna i kontrolirana trudnoća. Pristup je individualan, grupe su male i svakoj se trudnici pristupa individualno. Vrijeme prije i poslije treninga iskoristi se i za neobavezan razgovor, pa žene i s te strane dobivaju dodatnu podršku.

Više o navedenim vježbama te uslugama koje su nove u Zadru možete pronaći na Facebook stranici “Ivana Menciger Natal” ili Instagram profilu “i_menciger_natal”.

Tretman abdomena

image

Tretman abdomena

Infinity Body & Soul studio za žene

Kristina će, inače i thetha healing praktičarka, u studiju uskoro raditi i tretmane abdomena.

- Tretmanom abdomena potičemo uklanjanje blokiranih emocija u tijelu koje zajedno s negativnim mislima manifestiraju fizičku napetost i bol. Tretman se preporučuje kod hormonalnih smetnji, menstrualnih grčeva, probavnih tegoba, bolova u leđima, ali i kod psihosomatskih smetnji u svrhu otpuštanja emocija, napetosti i stresa, otkriva nam Kristina.

Rođendani za tinejdžere

Uz sve navedeno, u svojim prostorijama organiziraju i proslave rođendana za tinejdžere (9 - 15 godina).

- Tada je dvorana pretvorena u mini disco – tu je light show, ozvučenje, biljar, stolni nogomet, zračni hokej, pikado, video wall projekcija, plešu i popularne TikTok plesove. Također, igraju i razne igre, od povlačenja konopa, skakanja u vrećama do glazbenih stolica, ledene babe, uglavnom sve je prilagođeno da se oni izguštiraju koliko god mogu, govori nam Jelena.

No, ni to nije sve, često održavaju i razne radionice za svoje članice, tu su i tematski partyji, a zajedno i putuju pa će tako u studenom posjetiti Stubičke Toplice. Iza zidova ovog studija naći će se samo sreća, zabava, ljubav i veselje. Onoga trena kad jednom pređete taj prag, bar će na trenutak nestati sve vaše brige i utonut ćete u neki drugi svijet, svijet bez briga i nedaća.

02.11.2023., 12:22h
LARISA KRIZMANIĆ
16. rujan 2024 21:25