Joško GvardiolHina
StoryEditor
VATRENA FEŠTA NAD FEŠTAMA

Novigrad gori u čast Vatrenih i velikog nogometnog heroja - Joška Gvardiola! "Mali iz mista" dolazi "u obilazak" rodnog kraja!

Doček je zakazan za 17:00, ali „znate kako bude, nikad nije u sekund, a Bože moj, svi ‘oće dat‘ ruku, popričat, čestitat, udrit selfie, dica užicat autogram“..

Hoće- neće, ma hoće- ma neće, doć‘e – ne može...

-Naravno da dolazi, i on i ćaća – stigla je sinoć, a jutros i definitivno potvrđena informacija „iz mista“,  „s lica mista“.

image

Ozren Baždarić, Dražen Jendriš-Cimbro, Miro Bratović

Velimir BrkiĆ

Raspisali su se mediji, novine, portali, mi smo to najavili ekskluzivno prije dva-tri dana. Dakle, Joško Gvardiol stiže poslijepodne u – Novigrad!

Program, kažu nam domaćini, kreće u 16:00.

Doček je zakazan za 17:00, ali „znate kako bude, nikad nije u sekund, a Bože moj, svi ‘oće dat‘ ruku, popričat, čestitat, udrit selfie, dica užicat autogram“...

image

Karusel novigradskom obalom

Nk NoŠk

Uglavnom, u 5 popodne ili koji minut iza na binu će se popet Vatreni „doministar obrane“, u društvu tate Tihomira, a pratnju bi im trebali činiti i dida Zvone i baka Milka. Planirao se i vol, o čemu smo također nedavno pisali, no organizatori su odustali, iz razumljivih, objektivnih i opravdanih razloga, kažu nam.

Prisutne, a očekuje ih se na tisuće, zabavljati dolaze i dizati atmosferu, najavljuju nam, „domaći dečki i bend iz Paljuva“, ali i – Đani Maršan! (VB/PL)

RODNI KRAJ I PIROTEHNIČKI SPEKTAKL

Novigradsko more i cijeli Novigrad 20-godišnjeg Joška Gvardiola nakon povijesne utakmice za svjetsku broncu između Hrvatske i Maroka, od upaljenih bengalki preobrazio u crvenu boju, izgledao je kao vulkan pri erupciji. Naročito spektakularno je bilo kad je iz Paljuva došao pun kamion i osobni automobili s navijačima obružanih zastavama, trubama, bengalkama i vatrometnim raketama.

- Cijelom novigradskom obalom s epicentrom kod kafića Noškić vatreni navijači iz Novigrada, Paljuva i Pridrage priredili su pirotehnički spektakl, veličanstvenu scenografiju kao za neki hollywoodski filmski spektakl, govore nam ispred župne crkve Male Gospe nakon nedjeljne svete mise, za Zadarski tjednik.

Premda je rođen i odrastao u Zagrebu, jedan od junaka Svjetskog prvenstva je Joško Gvardiol, čiji je otac Tihomir rođen u Novigradu, ribarskom mistu u zaobalju Zadra.

- Moj mali Joško kao i uvijek nakon utakmica u Katru nazvao me odmah po završetku utakmice za svjetsku brončanu medalju zlatnog sjaja, kazao je Joškov dida Zvonko Gvardiol.

Dok je dida Zvone na novigradskoj obali s društvom prepričavao doživljaje s brončane utakmice i razgovor s unukom Joškom baka Milka bila je na nedjeljnoj misi, dodaje, "molila se za Joška i cilu obitelj".

- Još sam u oblacima, nemam riječi za opisati ponos i sreću. Naš mali Joško je ponos cijele obitelji. Iako je odrastao u Zagrebu ponos je cijelog Novigrada i ovim briljantnim reprezentativnim igrama još ga više moji Novljani drže "svojim", zauvijek. Hvala svima, zahvalio se ponosni dida Zvonko, istaknuvši i dodajući nam kako su on, a naročito njegov sin Tihomir bili odlični nogometaši. Eto na koga je Joško, Jole, Joso...

Novigrad gori, opet je centar svita. I to nakon preko 600 godina i 14. stoljeća kad je novigradska utvrda Fortica bila tamnica dviju kraljica, Elizabete -Jelisave i njezine kćeri Marije, kaže povijesni podatak.

- U srijedu predvečer kod Nokšića priređujemo veličanstveni doček za našeg Joška Gvardiola- najavili su iz NK NOŠK-a koji u 2023. slavi vrijedan jubilej, 100. godišnjicu kluba. Doček je to za sve žitelje Novigrada, Paljuva i Pridrage, ma za sve ljude dobre volje, pozvali su iz Noškića.

 

image

Dida Zvonko Gvardiol na nedjeljnom suncu (stoji)

Nk NoŠk
21.12.2022., 13:39h
VELIMIR BRKIĆ
26. travanj 2024 01:37