Don Jere LenkićVelimir Brkić
StoryEditor
OBJAVIO ALBUM "DALMACIJO, SRCE MEDITERANA"

Pakoštanski župnik i omiljeni svećenik don Jere opjevao - Torcidu i Tornado!

Dugogodišnja povezanost don Jerolima Lenkića s nogometom i košarkom, urodila je i skladbama o HNK Hajduku i KK Zadru...

Svećenik iz Bibinja, dr. sc. don Jerolim Lenkić, župnik pakoštanske Župe Uzašašća Gospodinova, nakon albuma s duhovnim pjesma “Radost života”, objavio je i album “Dalmacijo, srce Mediterana” u kojem je otpjevao HNK Hajduk, KK Zadar i Dalmaciju.

- Dugogodišnja povezanost sa sportom, nogometom i košarkom, navijačkim skupinama Torcida i Tornado urodila je i skladbama o Hajduku i Zadru, rekao je skromni Bibinjac, don Jerolim, odnosno don Jere, kako ga njegovi kolege i župljani zovu.

Iako je star tek 111 godina splitski Hajduk je najvjerojatnije najopjevaniji klub na svijetu s preko 130 pjesama i vlastitom operetom, Kraljicom baluna.

”Još od malih nogu sam emotivno vezan za Hajduk koji je puno više od jednog nogometnog kluba. Sve slike iz djetinjstva, mladeži i studenskih dana su nitima bile boje zauvijek isplele gnijezdo" - don Jerolim Lenkić...

Torcida sa sjevera

- Još od malih nogu sam emotivno vezan za Hajduk koji je puno više od jednog nogometnog kluba. Sve slike iz djetinjstva, mladeži i studenskih dana su nitima bile boje zauvijek isplele gnijezdo, kazao je omiljeni svećenik.

Spot s jednom od navijačkih pjesma Kad zapiva Torcida sa sjevera, inače novom himnom Torcide, osvojio je ne samo srca navijača, nego i društvene mreže.

image

Don Jerolim Jere Lenkic iz Bibinja, zupnik Pakostana... Predvođenje misnog slavlja

Velimir BrkiĆ

”Kad zapiva Torcida sa sjevera onu pismu šta mi dušu liči. Bila je boja u venama, srce moje Hajdukom se diči. Jer za Hajduk i Torcidu ljubav moja nikad ne blidi. Živi bili šampioni…”. napjev je pjesme Kad zapjeva Torcida sa sjevera. Don Jere, kao strastveni navijač Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk i Košarkaškog kluba Zadar ispovijedao je primjer iz života kako se pristojnim ponašanjem može utjecati na navijače da i oni postanu pristojniji i navijaju bez psovki i izgreda.

”Još od malih nogu sam emotivno vezan za Hajduk koji je puno više od jednog nogometnog kluba. Sve slike iz djetinjstva, mladeži i studenskih dana su nitima bile boje zauvijek isplele gnijezdo" - don Jerolim Lenkić...

Zadre, ale, Zadre ale

”Najlipši dio zemlje. Dalmatinsko srce si ti. Zadre, ale, Zadre ale. Prvi, a ne šesti igrač. Zadre, ale Zadre, ale. Za te protiv svih ću izaći…”, napjev je pjesme o KK Zadru.

Objavio je i osmu knjigu pod nazivom “Svijet na Božjem dlanu” sastavljenu od tri poglavlja: Svjetlo vjere u doba koronavirusa, Obraćenje i Prihvaćanje autoriteta na temelju vjerskog stava.

- Ovom knjigom od svjetla vjere do obraćenja dolazi se poniznom vjerom, dugotrajnim radom na sebi i molitvom se otkriva duhovno obzorje života, naglašava autor.

image

Sa Stojkom Vrankovićem i Ivicom Obadom na majstorici u Zagrebu

Velimir BrkiĆ

Dr. sc. don Jerolim Lenkić - Jere rođen je 30. studenoga 1964. u Bibinju. U Zadru je završio klasičnu gimnaziju, a u Zagrebu teologiju: diplomirao je 1990., magistrirao 2001. i doktorirao 2009. godine. Obnašao je dužnost ugljanskoga dekana, bio član Svećeničkoga vijeća Zadarske nadbiskupije...

Sv. Donat i Sv. Zoilo

Don Jere u svećeničkom radu djelovao je u više župa: Slivnici, Radovinu, Vinjercu, Turnju, Svetom Petru, Kalima, Kukljici, Gorici, Raštanima, na Stanovima u Zadru, Ljupču i sada u Pakoštanima. Predavao je i školski vjeronauk u osnovnim školama i moralnu teologiju na Visokoj teološkoj katehetskoj školi u Zadru.

Deset godina bio je povjerenik, duhovnik i disciplinski sudac izuzetno popularne Katoličke malonogometne lige “Sv. Donat” Zadarske nadbiskupije. S nekoliko svećenika u Zadru 2009. osnovao je klapu Sveti Zoilo.

image

Don Jerolim Jere Lenkic iz Bibinja, zupnik Pakostana... Hajdukovac od rođenja

Velimir BrkiĆ

 

25.09.2022., 19:03h
ZADARSKI TJEDNIK
20. rujan 2024 00:48