Ilustracija dvorane za rukometŠc ViŠnjik
StoryEditor
NOVA DVORANA

ŠC Višnjik dobio građevinsku dozvolu za rukometnu i malonogometnu dvoranu

Provedeno je izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju-dogradnju prizemne zgrade sportsko-rekreacijske namjene u prostoru Športskoga centra Višnjik

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra, temeljem zahtjeva ŠC Višnjik kao investitora, proveo je i završio postupak za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju-dogradnju prizemne zgrade sportsko-rekreacijske namjene u prostoru Športskoga centra Višnjik.

– Dobili smo građevinsku dozvolu što je veoma značajan korak u realizaciji projekta čije će dovršenje u velikoj mjeri proširiti i podići kvalitetu sportske i rekreacijske infrastrukture u cijelom ŠC-u Višnjik, navlastito kad su u pitanju rukomet i mali nogomet. Na već postojećem igralištu u neposrednoj blizini dječjeg vrtića kojim se primarno koriste rukometaši i malonogometaši bit će podignut objekt dimenzija 25, 40 x 45, 40 i visok šest metara i bit će povezan s već postojećim objektom (svlačionice) s kojim će tvoriti cjelinu,kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

image

Ilustracija dvorane za rukomet

Šc ViŠnjik

U razvojnom planu ŠC-a Višnjik, uz ostalo, bitna je sastavnica i kontinuirano podizanje novih objekata. Buduća dvorana za rukomet i za mali nogomet u velikoj će mjeri za te dvije loptačke igre, ali i za neke druge sadržaje, podići standard i omogućiti optimalne uvjete cjelogodišnjih aktivnosti.

– U Zadru se dosta vremena osjeća snažna potreba za boljom infrastrukturom kad se radi o rukometu i o malom nogometu. Ima puno klubova, puno je igrača različitih dobi, posebno mladih, pa je ŠC Višnjik u dobroj vjeri predložio ideju ovoga projekta, što je snažno podržano i na Gradskom vijeću Grada Zadra, kao i od Hrvatskog rukometnog saveza, te drugih subjekata. Zato i jesmo u suradnji sa svima njima pripremili projekt i zatražili građevinsku dozvolu.

U realizaciji projekta uslijedit će priprema preostalih radnji koje su nužne da bi u danom trenutku mogla početi rekonstrukcija-dogradnja buduće dvorane.

05.10.2023., 12:42h
05. listopad 2024 11:22