<p>Danijel Jusup</p>
Danijel JusupBegonja/kk Zadar
StoryEditor
finale u splitu

Velikom energijom i uz pomoć navijača Zadar već sutra želi vratiti “break”

Prve dvije utakmice donijele su dosta tenzija i na parketu i izvan njega

"Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti", jedan je od legendarnih citata iz Alan Forda, a košarkaši Zadra putuju u Split znajući da ne smiju dvaput "dobiti gubitak", jer bi se time oprostili od naslova prvaka. Ako pobijede barem u jednom susretu, imat će priliku u majstorici na Višnjiku uzeti titulu; ako dobiju u obje slavit će u petak u Dioklecijanovom, a onda kasno iste noći i u Donatovom gradu.

Prvi susret koji se igra sutra stavit će veliki pritisak na gubitnika. Zadarski navijači nadaju se da to neće biti njihova momčad.

- Split je pokazao da može kvalitetno odigrati, napraviti dobar pritisak, poremetiti protivnički napadački koncept. Dosta dobro mogu trčati, igraju s četiri vanjska igrača koji vuku loptu driblingom, ta tranzicija im je bitna. Mi ćemo se pripremiti koliko možemo, nadam se da ćemo s jednom energijom ući u utakmicu i uz pomoć naših navijača odigrati najbolje što možemo, rekao je danas na konferenciji za medije trener Zadra Danijel Jusup.

Prve dvije utakmice donijele su dosta tenzija i na parketu i izvan njega. U splitskim medijima dovode u pitanje sudačke odluke, posebice u drugoj utakmici.

- To je jedan psihološki rat koji se vodi po medijima. Naš je stav da bismo voljeli imati kriterij suđenja kakav je Split imao u Zadru, odmah to potpisujemo, kaže Jusup.

Prve dvije utakmice pokazale su dva različita lica obje momčadi. Kakvu ćemo utakmicu sutra gledati nemoguće je prognozirati.

- Odigrali smo dvije potpuno različite utakmice, nadam se da ćemo treću odigrati kao prošlu, da ćemo pokazati tu energiju koju smo uglavnom pokazivali ove dvije godine. Oni su vjerojatno zadovoljni jer su uzeli "break", ali svaka utakmica je bitna. Niti jedna nije ista, bez obzira vodite li ili gubite 2:0 ili je 1:1. Bit će pogrešaka, ali kao momčad moramo pronaći snagu u sebi da se izdignemo iz njih i damo si vjetar u leđa. Nadam se da ćemo u Splitu opet imati podršku navijača, kad su oni na tribinama imamo neizmjerno veću energiju, kaže Arijan Lakić.

Utakmica se igra sutra (srijeda) u Splitu s početkom u 20 sati.

28.05.2024., 13:46h
08. rujan 2024 01:59