Kk Zadar/z. Kucelin
StoryEditor
Admiralbet aba liga

Zadar nakon velike borbe u završnici izgubio od Partizana

Košarkaši Zadra izgubili su u 5. kolu AdmiralBet ABA lige od Partizana Mozzart Beta rezultatom 71:75 (19:20, 12:22, 27:12, 13:21). Za razliku od prošle utakmice protiv Budućnosti VOLI, u ovoj je Zadar dugo bio u igri borio se do krajnjih granica i imao vodstvo još u posljednjoj četvrtini

Sitnice su presudile da Partizan na kraju bude slavljenik, no publika je velikim pljeskom i povicima "Mi smo Zadrani, Zadar je naš" nagradila svoje igrače.

Od početka se vidjelo da će Zadru problem biti igra u napadu i obrana šuta za tricu. Mihailović je uspio pogoditi tri poena u teškoj situaciji, Mazalin završiti kontru, ali Partizan je diktirao igru, bilo da se radilo o tricama ili dominacijom pod košem. Uspjeli su Gegić i Ramljak atraktivnim prodorima održati priključak, Mihailović novom tricom smanjiti, a zatim i Gegić poravnati na 16:16 nakon što je zaostajao sedam poena. Marinković i Bonga ponovno su prednost vratili na stranu gostiju, a Gilbert u završnici postavlja konačni rezultat prve četvrtine – 19:20.

Serijom 11:2 Partizan je u drugoj četvrtini krenuo velikim koracima prema pobjedi i prvi put došao do dvoznamenkaste prednosti (21:31). Klarica je odškrinuo nadu povratka svojom tricom, a zatim i Mihailović dvama atraktivnim prodorima vratio na -5 (28:33). Nije se moglo više, a ključnim su se pokazali napadački skokovi 215 cm visokog Koprivice, koji je tri puta svojoj momčadi otvarao nove napade ili poentirao te omogućio svojoj momčadi da na odmor ode s prednošću 31:42.

Nakon kratkog ispitivanja snaga Zadar je na krilima više od 5 tisuća bučnih navijača u 3. četvrtini napravio seriju 13:0 i prvi put u utakmici poveo – 46:45. Počelo je ulaziti Gegiću, a onda je Mihailović uzeo stvar u svoje ruke, serijom prodora i trica doveo Zadar na 54:50. Treću četvrtinu Zadar je dobio rezultatom 27:12 i u posljednju ušao s vodstvom 58:54.

Dvominutni odmor na klupi potpuno je promijenio sliku na terenu. Sada je Partizan napravio seriju 7:0, Žganec ju je nakratko prekinuo tricom no opet su gosti pokazali dominaciju, Bonga ubacuje dvije trice, precizan je Jones i opet se stvara razlika od dva posjeda prednosti. Dvije minute prije kraja još uvijek je 69:70, Mazalin promašuje polaganje a Jones pogađa tricu. Zadar 20 sekundi prije kraja ima napad na 71:73. Partizan se odlučuje poslati Mazalina na liniju slobodnih bacanja, što se pokazalo dobrim izborom. Promašuje oba, posljednjih sedam sekundi Partizan koristi za još jedan pogodak i zaključenje rezultata 71:75.

Najbolji igrač utakmice bio je Vladimir Mihailović s 29 postignutih poena, a među Zadranima solidan je bio i Gegić s 14 poena. Najefikasniji igrač gostiju bio je Bonga sa 16 poena. Za goste je nastupio i bivši igrač Zadra Arijan Lakić, koji je na predstavljanju pozdravljen pljeskom.

image
Kk Zadar/z. Kucelin

Danijel Jusup, trener Zadra: U dobrom dijelu utakmice smo dobro stajali na parketu, defanzivno dobro branili pick & roll, koliko smo mogli ali Partizan je sjajna ekipa. U jednom dijelu utakmice bio nam je problematičan defanzivni skok, nakon promašaja lagano su poentirali, trebali smo raditi faule. Ono što je ok je da smo napravili pomak u igri, igrali smo kao tim u većem dijelu utakmice. Moramo biti svjesni da je težak period pred nama, svaka utakmica je borba, moramo nastaviti raditi i vjerovati u to što radimo. To je jedini preduvjet da nešto napravimo. Malo nam je nedostajalo i protiv Igokee i protiv Partizana, ali to je nešto što treba i zaslužiti. Budemo li se ovako trudili, negdje će se otvoriti, teško je očekivati to baš protiv Partizana. Očekuje nas jedna teška sezona, ostali smo bez nosilaca igre, imamo novi tim, nama ne preostaje ništa drugo nego da se borimo.

Željko Obradović, trener Partizana: Znali smo da će Zadar probati igrati na najvišoj razini s obzirom na to kako su izgledali ovdje prije sedam dana protiv Budućnosti. Bilo je logično da sve ono što imaju unutra, od trenera i igrača, da će probati dati večeras. Igrali su dobro, s velikim entuzijazmom i željom, svime onime što je nama falilo u pojedinim trenucima utakmice. Sigurno da je jedan razlog to što smo imali dupli program u Euroligi, ali nije to nešto o čemu nećemo pričati s igračima. Treća četvrtina je dokaz jedne apatije i promatranja onog što se događa na terenu. Uspjeli smo dobiti utakmicu, važna pobjeda za nas. Čestitke Zadru i čestitke mojim igračima što smo uspjeli pobijediti u važnoj utakmici za nas. Hvala zadarskoj publici koja razumije košarku, bilo je tu i duhovitosti za vrijeme utakmice, nešto se čuje, nešto ne čuje ali u svakom slučaju drago mi je da je bila lijepa atmosfera u dvorani.

21.10.2024., 08:38h
22. listopad 2024 02:10