Zadar 2018. Doček srebrenihh Vatrenih iz Rusije na ForumuVelimir BrkiĆ
StoryEditor
KOLUMNA VELIMIRA VELE BRKIĆA

Započinje navijačko ludilo, a treba raditi...

U toplim domovima, a poglavito ispred videozidova i velikih “malih” televizijskih ekrana u ugostiteljskim objektima atmosfera će biti kao u Katru, daleko jeftinija i bolja jer tamo daleko prepuno je ograničenja i zabrana. Ali rado bih bio na Arapskom poluotoku, u tom dalekom Katru, u Dohi, makar spavao u Hiltonu ili nekom luksuznom kruzeru...

Započinje navijački delirij, erupcija oduševljenja, prava ludnica, u najgorim vremenskim terminima kreće Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru, a treba raditi, uh.

image

BIBINJE, 08.07.2018. Svjetsko nogomeno prvenstvo Hrvatska-Rusija.... Kod Tuta u Bibinjama ispeklo se tri janjeta

Jednako uzbudljivo bit će u Zadru i diljem Zadarske županije. U dobrom društvu i odličnoj atmosferi, u šarenilu kockastih boja - nacionalnim dresovima, kapama, zastavama, trubama, mnogi obojani u hrvatske boje. Ponovno će najpopularnija sporedna stvar na svijetu biti medij koji će nas u zemlji i inozemstvu svrstati pod jednu zastavu.

Nitko i ne spominje koronu, Ukrajinu, inflaciju, bijelu kugu i demografsku katastrofu, niti 3,9 milijuna Hrvata u Domovini niti 5 milijuna iseljenih. Sve je spremno za slavlje i prije prvog nogometnog sučevog zvižduka. Po cijeli ubogi dan se puštaju domoljubne i navijačke pjesme. A treba i raditi.

image

Velimir Brkić - Vele

Istinska navijačka groznica započinje u 11 sati prijepodne, 23. studenoga 2022., nogometni boj s Marokom. U toplim domovima, a poglavito ispred videozidova i velikih “malih” televizijskih ekrana u ugostiteljskim objektima atmosfera će biti kao u Katru, daleko jeftinija i bolja jer tamo daleko prepuno je ograničenja i zabrana. Ali rado bih bio na Arapskom poluotoku, u tom dalekom Katru, u Dohi, makar spavao u Hiltonu ili nekom luksuznom kruzeru.

Predvođeni 37-ogodišnjim Lukom Modrićem, zadarskim vanzemaljcem iz Zatona Obrovačkog vatrena ludnica neka potraje sve do polufinala 13. ili 14. prosinca, a ako Bog da i nekoliko dana potom, do finala. Zaista treba na godišnji odmor.

Vaš Vele!

image

Katar, Doha, SP 2022.

Hina
22.11.2022., 16:33h
01. prosinac 2022 04:19