<p>Zrmanja Adventures</p>
Zrmanja AdventuresFacebook
StoryEditor

Zrmanja Adventure Festival 2022

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, Riva Rafting Centar i TZ grada Obrovca organiziraju Zrmanja Adventure Festival koji će se održati od 25. 7. do 31. 7. 2022. godine.

Sedmodnevni festival donosi obilje rekreacije i sporta u povijesnom gradu braće Kurjaković koji leži na kanjonu rijeke Zrmanje, pa dalje kroz Novigradsko more, pa sve do Masleničkog mosta.

Organizatori su vodili računa da za svakog pripreme po nešto, od uličnog basketa, skokova u vodu s obrovačkog mosta, plivanja, vaterpolo turnira, stand-up utrke na stazi Malog princa (od Jankovića buka do mosta), kajak utrke "Dva mosta", od Masleničkog mosta do obrovačkog mosta te gradskog traila "Trail Braće Kurjaković". Zbog geografske specifičnosti terena gdje je smješten grad Obrovac, stvorena je nesvakidašnja mogućnost da to ne bude klasična ulična gradska utrka već gradski trail, sa svim elementima i posebnostima terena koje su nužne za tako nešto.

Tako ova utrka uz trčanje uz rijeku Zrmanju i uspone uz Kalvariju do povijesne tvrđave Turanj nudi ponovni spust zaobilaznicom za Grad. Prelaskom preko gradskog mosta nastavljamo trčati uz brdo Grkovac kroz Vrata Franje Josipa pa sve do nekadašnjeg benediktinskog samostana u Namastirini, a danas Gradskog groblja. Svi sudionici moraju biti svjesni da se ne trči samo kroz prirodne i geografske ljepote grada, nego i kroz tešku i bremenitu povijest ovih prostora.

Više detalja o programu i prijavama možete pronaći i na službenim stranicama festivala.

18.07.2022., 21:01h
06. listopad 2024 17:38