<p>Zajednička fotografija nagrađenih</p>
Zajednička fotografija nagrađenihZadružni Savez Dalmacije
StoryEditor
PROGLAŠENJE ŠAMPIONA

Desertno vino Jakov 2019. iz Vinoplod vinarije proglašeno najboljim vinom Sabatine

U krugu osvajača zlatnih medalja za kvalitetu proizvoda, još jednom se istaknuo Stjepan Vučemilović s vinom Merlot 2019., a dodatno je obogatio svoju kolekciju medalja osvajanjem srebrne medalje za kvalitetu proizvoda, ovaj put s Chardonnay 2022.

Na jučerašnjoj dodjeli nagrada na Sabatini 2023., u kategoriji buteljiranih vina, istaknuta su izvanredna postignuća hrvatskih vinara. Šampion, odnosno najbolje vino Sabatine, proglašeno je desertno vino Jakov 2019. vinarije Vinoplod vinarija d.o.o. iz Šibenika.

U kategoriji bijelih suhih i polusuhih vina, titulu šampiona ponosno nosi Grk "Reventón" Sur Lie 2021. iz obrta Zure, smještenog u Lumbardi na otoku Korčuli. Crna suha i polusuha vina također su dobila svoje šampione, a to su Podrumi Andrija d.o.o. iz Paoče, Bosna i Hercegovina, s Reserve Andrija 2016.

U pogledu izgleda proizvoda, Matuško vina d.o.o. iz Potomja osvojili su titulu šampiona s vinom Grk 2022. Obrt Zure odnio je titulu i za najbolje vino sorte pošip s vinom "Zure" 2022. Titulu najboljeg vina sorte plavac, Dingač "Pasi" 2020., ponosno je odnijela Vinarija Dingač "Pasi" Borisa Violića iz Potomja.

Na prestižnom natjecanju, 38 vinara zasluženo je osvojilo zlatnu medalju za izvanrednu kvalitetu svojih vina, potvrđujući visoke standarde i stručnost. Srebrne medalje za kvalitetu proizvoda ponosno su pripale 57 vinara, čime su dodatno naglašene široka paleta vrhunskih vina i raznolikost vinarskih pristupa koji su se istaknuli na natjecanju. U kategoriji brončanih medalja za kvalitetu proizvoda istaknulo se 11 vinara.

U krugu osvajača zlatnih medalja za kvalitetu proizvoda, još jednom se istaknuo Stjepan Vučemilović s vinom Merlot 2019., a dodatno je obogatio svoju kolekciju medalja osvajanjem srebrne medalje za kvalitetu proizvoda, ovaj put s Chardonnay 2022.

Nagrađeni u kategoriji jakih alkoholnih pića

Titulu šampiona kvalitete jakih alkoholnih pića osvojili su Podrumi Andrija predstavljajući svoj iznimni Vinjak VS Andrija.

Franka D.M. VIS d.o.o., Vinarija Vislander s Visa, osvojila je veliku zlatnu medalju za kvalitetu proizvoda, predstavljajući svoj gin - Issa citrus dry. Vinoplod vinarija d.o.o. iz Šibenika dobila je veliku zlatnu medalju za kvalitetu proizvoda, iznoseći u prvi plan svoju travaricu.

12.11.2023., 08:14h
03. svibanj 2024 19:59