21009
Filip Brala
StoryEditor
PRIVREMENI LOVOSTAJ

Na ribarnicama nema srdele ni inćuna, a evo kada bi se mogle pojaviti na ribarnicama

U ribolov na srdelu i inćuna ribari mogu krenuti od 16.-og veljače u ponoć, i to do kraja mjeseca i uz ograničenje od 30 tona. Loviti mogu 7 ribolovnih dana, kako bi se u tom razdoblju srdela još dodatno zaštitila

Ribari koji su morali vezati svoje plivarice u lukama, čekaju isplatu odštete zbog privremene obustave ribolova. U tijeku je privremeni lovostaj na sitnu plavu ribu, pa sve do 16. veljače ne mogu isploviti a na ribarnicama do tada nema svježe srdele i inćuna.

Na službenim stranicama Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo navedeno je:

- Privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske traje u razdoblju od 17. siječnja 2024. godine u 00:00 sati do 15. veljače 2024. godine u 24:00 sata.

VAŽNO!! Napominjemo da iznimno:

- uslijed nepredviđenih okolnosti ili više sile ili u cilju remonta ribarskog plovila korisnik može premjestiti ribarsko plovilo uz prethodno pribavljeno odobrenje Upravljačkog tijela. Zahtjev za odobrenje se dostavlja Upravljačkom tijelu na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pisanim putem na adresu Ministarstva poljoprivrede, Uprave ribarstva, a mora sadržavati opis razloga premještanja ribarskog plovila te naznaku vremena i lokacije premještanja.

- korisnik, čije plovilo ne posjeduje VMS uređaj ili isti nije u funkciji, dužan je obavijestiti Ministarstvo poljoprivrede, Upravu ribarstva o poziciji ribarskog plovila tijekom privremene obustave na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pisanim putem

- za ribarsko plovilo koje posjeduje VMS uređaj, ali za vrijeme trajanja razdoblja privremene obustave dođe do neočekivanog kvara/prestanka rada VMS uređaja, korisnik je odmah po nastupanju navedene okolnosti dužan o istome obavijestiti Ministarstvo poljoprivrede, Upravu ribarstva te dostaviti obavijest o poziciji ribarskog plovila.

30.01.2024., 15:24h
19. svibanj 2024 08:27