Eko kampus ‘Krka’Arhiva JU "Nacionalni park Krka"
StoryEditor
U SUSJEDSTVU

Savršeno odredište za obiteljski izlet: Eko kampus “Krka” i hostel Titius

Za više informacija o Eko kampusu “Krka” i hostelu Titius, o radnom vremenu, cijenama i događanjima, posjetite službene mrežne stranice Nacionalnog parka “Krka” ili pratite njihove društvene mreže

Na završetku ljetnog odmora, dok se pripremate na povratak u školsku rutinu, zašto ne biste iskoristili priliku za posljednji obiteljski izlet prije početka nove školske godine? Ako tražite idealno mjesto koje će oduševiti cijelu obitelj, Eko kampus “Krka” u Puljanima i njegov hostel Titius savršen su izbor. Smješten u srcu Nacionalnog parka “Krka”, ovaj jedinstveni kampus nudi edukativne i zabavne sadržaje koji su posebno prilagođeni djeci, a pritom pruža i priliku za opuštanje i uživanje u prekrasnoj prirodi.

Eko kampus “Krka” u Puljanima moderno je interpretacijsko-edukacijsko i volontersko središte, koje predstavlja vrata u sjeverni dio Nacionalnog parka “Krka”. Namijenjen djeci, studentima, istraživačima i volonterima, kampus omogućuje detaljno upoznavanje bogate prirodne i kulturnopovijesne baštine ovog područja. Za djecu će biti osobito zanimljive Arheološka zbirka, koja sadrži fascinantne nalaze s rimskog vojnog logora Burnuma, i Prirodoslovna zbirka, koja prikazuje bogatu biološku raznolikost zaštićenog područja.

image

Laboratorij prirode

Arhiva JU "Nacionalni park Krka"
image

Hostel Titius

Arhiva JU "Nacionalni park Krka"
 

Sadržaji za djecu

Osim unutarnjih sadržaja, kampus nudi brojne aktivnosti na otvorenom koje će djecu potaknuti na igru i istraživanje. Edukacijske staze, interaktivne sprave za igru i učenje i vanjsko igralište osmišljeni su da bi djeca na zabavan način mogla učiti o prirodi. Poseban doživljaj pruža Laboratorij prirode, edukacijski centar namijenjen osnovnoškolcima, koji potiče učenje kroz igru. Svi članovi obitelji mogu uživati u vođenim turama ili u samostalnom istraživanju okoliša obilazeći staze s informativnim tablama i mediteranskim biljem.

Hostel Titius, smješten unutar samog kampusa, idealna je polazišna točka za istraživanje Nacionalnog parka “Krka”. Udobne i moderno opremljene sobe pružaju savršen smještaj za obitelji, omogućujući jednostavan pristup svim atrakcijama i sadržajima u kampusu. Nakon dana provedenog u istraživanju prirodnih ljepota i kulturnih bogatstava, roditelji i djeca mogu se opustiti u miru i tišini ovog jedinstvenog prostora.

image

Amfiteatar Burnum

3k Cinema

Poziv na avanturu

Boravak u hostelu Titius omogućuje vam da iskoristite sve što Park nudi. U neposrednoj blizini nalaze se spektakularni slapovi gornjeg toka rijeke Krke, uključujući njezin najviši slap, Manojlovac. Poučno-pješačke staze i biciklističke rute pružaju dodatne mogućnosti za rekreaciju i istraživanje, a oni koji traže veću avanturu u kampusu mogu unajmiti električni bicikl, tzv. pedalec, idealan za istraživanje brdovita terena.

Posjet Eko kampusu “Krka” i smještaj u hostelu Titius savršen su način da se obitelj poveže s prirodom, stekne nova znanja i stvori uspomene koje će trajati cijeli život. Bilo da tražite kratki izlet prije povratka u školu ili vikend-bijeg od svakodnevnih obveza tijekom godine, ovo jedinstveno odredište u Nacionalnom parku “Krka” pruža sve ono što vam treba za nezaboravno obiteljsko iskustvo.

Za više informacija o Eko kampusu “Krka” i hostelu Titius, o radnom vremenu, cijenama i događanjima, posjetite službene mrežne stranice Nacionalnog parka “Krka” ili pratite njihove društvene mreže.

25.08.2024., 11:48h
13. rujan 2024 15:53