Tomislav Babić
StoryEditor
Gastronomski praznik

Otvoren peti Meat Me festival

Na zadarskoj tržnici danas je započelo peto izdanje mesnog festivala Meat Me, a festival traje do subote 12. listopada.

Prvog dana gastronomskog dijela programa na rasporedu se našla divljač, a među delicijama su se našli lovački ragu od srne, muflon na divljač s njokima, jelen a la Bourguignon te Philly Cheese Steak.

Ovaj jedinstveni turističko-gastronomski event, prvi put je organiziran 2019. godine, a ono što ga izdvaja jest kombinacija nepretencioznog šarma i autentične ponude tradicionalnih dalmatinskih mesnih jela, u čemu uživaju domaći posjetitelji i brojni turisti. 

Osim četiri zadarske mesnice – Paleka, Biloglav, Gobin i Lukin, koje već tradicionalno sudjeluju na festivalu, posjetiteljima će do subote ukusne mesne delicije pripremati i ugostiteljski timovi iz zadarskog restorana Hedonist, konobe Martina s Dugog otoka te mesnih proizvoda Tabbay, dok će ljubitelji vina doći na svoje u posebno uređenom vinskom i cocktail baru, uz zanimljive i besplatne vinske radionice.

image

Direktorica TZ Zadar Iva Bencun

Tomislav Babić

- Otvorili smo danas peto izdanje Meat Me festivala, gdje je naravno fokus na mesu, a ono što je interesantno, dani su podijeljeni tematski. Prvi dan otvaramo s divljači, sutradan nastavljamo s teletinom, petak je rezerviran za piletinu i junetinu, a u subotu festival zatvaramo s janjetinom i svinjetinom. Osim toga, svaki dan imamo i vinske radionice koje će se održavati u sklopu Wine Gardena. One su besplatne, pa pozivam sve koji imaju volju i želju da se priključe i da nauče nešto novo o našim vinima. Tu je nezaobilazan i glazbeni program u kojem svaki dan kroz jutro imamo DJ-eve, danas nam otvara Elena Stella, u četvrtak navečer nastupa Lucija Marcelić & Pink Noise, u petak Swingerse, a u subotu zatvaraju Kuzma & Shaka Zulu. Očekujem da će se ljudi dobro zabaviti i biti zadovoljni sa specijalitetima koje ove godine nudimo, rekla je Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra.

09.10.2024., 13:45h
Karlo Ivković
09. listopad 2024 13:51