Ana Jakeljić
StoryEditor
BUNARI I BURGERI

Započeo drugi po redu Zadar Burger Festival

Burger Festival, koji se prošle godine održao na obali kralja Petra Krešimira IV, ove godine preselio je u staru jezgru grada, točnije na Trg 5 bunara. U deset dana, koliko će trajati, posjetitelji će moći isprobati desetke vrsta burgera pripremljenih od već prokušanih gastro ekipa iz cijele Hrvatske

Desetak burger kućica raspoređeno je oko zadarskih bunara, a posebni gosti ove su godine Mate Janković i Ivan Pažanin, već odavno široj publici poznati po svojim kulinarskim sposobnostima. 

Festival je putovanje po Hrvatskoj, prije osam godina, započeo u Zagrebu, a kasnije se proširio i na druge gradove, Pulu, Bjelovar, Zadar, Varaždin, Dubrovnik. Zadar je jedan od prvih gradova u kojima se održao, pa ga tako organizatori smatraju svojim drugim domom.

Dobra je vijest i to da i oni koji ne jedu meso, mogu probati plant-based opcije napravljene od proteina graška. Također, burgeri su gourmet, što znači da ih kreiraju izuzetno kreativni kuhari, pa ne spadaju pod klasičnu brzu hranu. Pazi se i na okoliš, pa se poslužuju čaše koje se mogu reciklirati. 

Slogan festivala je ‘everbody loves burgers‘ (svi vole burgere) upravo zato što su burgeri, uz pizzu, postali jedno od najpopularnijih jela.  

10.07.2024., 19:14h
Ana Jakeljić
08. rujan 2024 00:43