JoŠko Gatara
StoryEditor
RIBOLOVNA PROGNOZA 9. - 15.3.

Mogu se ostvariti vrlo dobri ulovi

Uspješno može biti u svitanju i jutarnjim satima te dobro, vrlo dobro i odlično u pojedinim danima i razdobljima

I dalje razdoblje promjenljivog vremena s danima oblačnosti i kišama i dosta jakim vjetrovima. Bit će i nešto djelomično sunčanog i poluoblačnog razdoblja, a pri kraju nešto više sunčanog vremena. Vrijeme mine-škura mlađaka bolje će rezultate davati u svitanju i juitarnjim satima te i u podnevnim satima, a i u satima pred mrak. Noćne sate ne treba trošiti na slab ribolov. Temperature ovog razdoblja bit će nešto više i kretat će se danju između 14 i 16, dok će noću biti između 9 i 12 stupnjeva. Puhati će hladniji i snažniji vjetrovi promjenljivih JI, JZ, ZSZ, SZ i J smjerova jačine od 20 do 41 km/h. Ovo vrijeme isto tako, za izlazak na more zahtjeva sigurnosnu odjeću i obuću. Bez kišne kabanice ne treba ići na more.

Subota, 09. ožujka; zadnja četvrt-kvarat; sedmi dan: dobro u svitanju i ujutro do 10 sati pa podnošljivo do 13 sati. Dobro u poslijepodnevnim satima do sumraka. Vrlo dobro do mraka a onda noću slabo.

Nedjelja, 10. ožujka; mina-škur mlađak; prvi dan: odlično u svitanju i ujutro do 8 sati pa vrlo dobro do 13 sati, a onda nešto slabije i podnošljivo do sumraka. Dobro do mraka, a onda slabo noću.

Ponedjeljak, 11. ožujka; mina-škur mlađak; drugi dan: odlično u svitanju i ujutro do 10 sati. Vrlo dobro do 13 sati, a onda poslijepodne do sumraka podnošljivo. Vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Utorak, 12. ožujka; mina-škur mlađak; treći dan: vrlo dobro u svitanju i ujutro do 11 sati, a onda podnošljivo do sumraka. Dobro do mraka. Noć treba propustiti, slabo.

Srijeda, 13. ožujka; mina- škur mlađak; četvrt dan: vrlo dobro u svitanju i jutarnjim satima pa sve do 14 sati vrlo dobro i odlično. Slabije i podnošljivo do sumraka pa vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Četvrtak, 14. ožujka; mina-škur mlađak; peti dan: vrlo dobro u svitanju i ujutro do 12 sati, a onda odlično do 16 sati. Do sumraka podnošljivo pa dobro do mraka. Noćne sate prepustite odmoru.

Petak, 15. ožujka; mina- škur mlađak; šesti dan: u svitanju i ujutro do 10 sati dobro, a zatim podnošljivo u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima do sumraka. Do mraka slabije, a isto tako i u satima noći.

Ovo razdoblje mine škura – mlađaka bit će dosta povoljno za ribolov. Mogu se ostvariti vrlo dobri ulovi, more je toplije i riba je pliće. Uspješno može biti u svitanju i jutarnjim satima te dobro, vrlo dobro i odlično u pojedinim danima i razdobljima. Ovo ribolovno razdoblje dosta je zahvalno i obećava bolje dane ribolovcima. Dosta promjenljivo vrijeme, temperature, vjetrovi i poneka kiša, remetit će zadovoljstvo, ali ako bude uspjeha i to se može zanemariti za dobar ulov. Dani mine-škura mlađaka obećavaju dosta uspješan ribolov u prijepodnevnim satima, te pred sumrak i mrak, naravno uz dobru ješku, koja je osnova uspješnog ribolova, a topla odjeća i obuća na nozi, stvara i bolje uvjete za boravak na moru, ali se pri tome ne smije zaboraviti, “ribaru roge” poslati.

Izlazak i zalazak Sunca

Sunce u ovom razdoblju mine-škura mlađaka na zadarskom području izlazi između 06:19 i 06:08 sati, a zalazi između 17:14 i 18:02 sata.

Izlazak Mjeseca

Zadnja četvrt kvarat završava 10. ožujka u 06:10 sati, kada započinje faza mine škura mlađaka u 06:10 sati i traje do 17. ožujka u 12:04 sata, kada slijedi faza prve četvrti kvarta.

 

09.03.2024., 08:25h
I SNIMA:
JOŠKO GATARA
02. svibanj 2024 04:46