42921
Tz Općine Kolan
StoryEditor
Općina Kolan

Na Fešti od sira ovaj petak nastupit će Dalmatino

Paškom siru posvećena je i jedna manifestacija koja se održava 30. kolovoza u Kolanu na otoku Pagu, uz popratna događanja tijekom cijelog tjedna

Fešta od sira je gastro manifestacija koja slavi simbol otoka Paga - paški sir, a Kolan kao kolijevka njegove proizvodnje, na karti svijeta već je odavno priznat i prepoznat po paškom siru o čemu svjedoče brojna priznanja i nagrade s domaćih i međunarodnih natjecanja.

Na osmoj Fešti od sira, koja nosi oznaku HOP kao nematerijalno kulturno dobro, sudjelovat će i rekordnih 40 izlagača. Ova manifestacija predstavlja vrhunske proizvode i tradiciju, a ponosno se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Zadarske županije.

Na Trgu kralja Tomislava će se održati i i koncert grupe Dalmatino, koji započinje u 22.00 sata. Također, je osiguran besplatan prijevoz iz Paga, Šimuna, Mandri, Novalje i Gajca kako bi dolazak na Feštu bio što jednostavniji.

28.08.2024., 14:46h
16. rujan 2024 13:11