Udruga Prizma
StoryEditor
U susret Rock&Offu

Urbofon Live - Glazbeni projekt koji oblikuje budućnost zadarske scene

Uz podršku udruge Prizma, Urbofon Live stvara jedinstvenu glazbenu ponudu i omogućava mladima priliku za kreativno izražavanje kroz suradnju, volonterizam i edukaciju

Zadar se priprema za početak još jedne uzbudljive sezone urbane glazbe pa tako i za početak Rock Offa, koji započinje u subotu, 21. rujna. U srcu ovog događanja nalazi se udruga Prizma sa svojim koncertnim programom Urbofon Live, koji je već stekao značajan ugled na nezavisnoj glazbenoj sceni Hrvatske.

- U našoj misiji je promovirati nove autorske projekte, a mnogi izvođači prvi put nastupaju pred zadarskom publikom. Urbofon Live nudi raznovrstan glazbeni program, od elektronike i popa do hip-hopa i rocka, čime nastoji pridonijeti stvaranju bogate koncertne scene u Zadru. kaže Maja Milas, voditeljica Urbofon Live programa.

Suradnja s drugim glazbenim organizacijama također igra važnu ulogu u uspjehu Urbofon Live programa.

- Od početka smo ostvarili suradnje s Hrvatskom glazbenom unijom, UNISON-om i Hrvatskim društvom skladatelja (HDS/ZAMP), kao i s lokalnim partnerima kao što su Koncertni ured Zadar i Centar nezavisne kulture Zadar. Ove godine program je dodatno proširen suradnjom s kninskom udrugom Atribut i šibenskim Kolektivom 4B, koji stoje iza Kluba Azimut, a suradnja će se nastaviti i u 2025. godini, ističe Maja.

image

Maja Milin

Privatna Arhiva

Što se tiče budućnosti, Maja vjeruje da Urbofon Live ima iznimno mnogo potencijala za rast.

- Naš cilj nije samo razvijati zadarsku nezavisnu glazbenu scenu, već i stvarati edukativni sadržaj u suradnji s HDS/ZAMP-om te pridonijeti razvoju publike i glazbenika. Primjer takvog uspjeha je album “LIVE’s What You Make It” Ivana Grobenskog, snimljen tijekom nastupa u Zadru u sklopu Urbofon Live programa, dodaje s osmijehom.

Mjerenje uspjeha koncerata temelji se na nekoliko čimbenika, uključujući odaziv publike i volontera, kao i umrežavanje s drugim kolegama u glazbenom sektoru.

- Uspjeh nije samo u broju posjetitelja, već i u kvaliteti onoga što nudimo. Zadar je mali grad, ali ima ogroman potencijal, i naša misija je stvoriti raznoliku i bogatu glazbenu ponudu. Jednoumlje nikamo ne vodi. Raznovrsnost glazbene ponude je ono čime se Zadar treba dičiti,” zaključuje Maja Milas koja sa Silvestrom Petrovom, kroz udrugu Prizma, nastavlja s entuzijazmom raditi na stvaranju kvalitetne glazbene ponude u Zadru, a početak Rock Offa obećava još jednu sezonu ispunjenu uzbudljivim urbanim, glazbenim trenucima.

20.09.2024., 14:15h
zrinka burazer
20. rujan 2024 14:16