Izvor: Pixabay
StoryEditor
"Akcija" HZZO-a

Privatnici će smanjiti liste čekanja u bolnicama?

Iako se resorni ministar Vili Beroš, još u siječnju, pohvalio da je riješio problem s listama čekanja na preglede u bolnicama, sudeći prema izjavama pacijenata, usprkos statistici koju je tada objavio, a koja mu je definitvno išla u prilog, čini se da stanje i nije baš tako sjajno. Sudeći prema upravo objavljenom natječaju, sasvim je izvjesno da će Beroš dio pregleda prebaciti na privatnike, a država će im to platiti.

Naime, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje objavio je natječaj za sklapanje ugovora o provođenju dijagnostičko-terapijskih postupaka radi smanjenja liste čekanja.

Na natječaj se mogu javiti zdravstvene ustanove i privatni zdravstveni radnici koji od Ministarstva zdravstva imaju rješenje za rad i zadovoljavaju propisane uvjete.

Za Zadarsku županiju HZZO traži zdravstvene ustanove koje će obavljati dijagnostiku sa CT-om, Holter EKG-om, kolonoskopijom,mamografijom, magnetskom rezonancom, UZV dojki i štitnjače, transtorakalnom ehokardiografijom i spektralnom optičkom koherentnom tomografijom. Ukupan broj svih pretraga je 2150.

Termine za ove preglede, kako stoji u natječaju,  koordinirat će i popunjavati isključivo stručne službe Ministarstva zdravstva, uz pomoć stručnih službi HZZO-a, na temelju podataka o dužini čekanja u bolničkim zdravstvenim ustanovama i broja aktivnih narudžbi. Cijene pregleda utvrđene su Odlukom o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

image

Dio objavljenog natječaja koji se tiče Zadarske županije

Hzzo

Cijeli natječaj možete vidjeti na ovom linku.

 

17.06.2024., 16:10h
06. listopad 2024 15:03