<p>TZO Bibinje u suradnji s Općinom Bibinje najavila je program</p>
TZO Bibinje u suradnji s Općinom Bibinje najavila je programTZ Bibinje
StoryEditor
BIBINJSKA BLAGDANSKA ČAROLIJA

Advent u Bibinjama 2. prosinca otvara Marko Škugor

Uz glazbenu zabavu, u subotu 2. prosinca svoja vrata na adventskim kućicama otvaraju lokalni i regionalni izlagači, a posjetitelji će uživati u raskošnoj ponudi blagdanskih jela i tradicionalnih božićnih slastica

Turistička zajednica Općine Bibinje u suradnji s Općinom Bibinje najavila je program za Advent u Bibinjama 2023.

Tijekom čitavog prosinca, Bibinje će zabavljati izvođači popularne glazbe, a radionice i iznenađenja za najmlađe uljepšat će blagdansko razdoblje bibinjskim mališanima, dok će lokalni i regionalni zadarski proizvođači i ugostitelji nuditi prigodna jela i slastice na adventskim kućicama.

Otvorenje uz Marka Škugora

Ovogodišnji Advent u Bibinjama otvara Marko Škugor koncertom u subotu 2. prosinca. U cjelovečernjem nastupu, Škugor će bibinjsku publiku zabavljati svojim uspješnicama Samo s tobom sam upoznao ljubav, Ti Budi ti, Čuvam misto, a očekuje se sjajna zabava i brojna publika. Uz glazbenu zabavu, u subotu 2. prosinca svoja vrata na adventskim kućicama otvaraju lokalni i regionalni izlagači, a posjetitelji će uživati u raskošnoj ponudi blagdanskih jela i tradicionalnih božićnih slastica.

U nedjelju 3. prosinca, prvi adventski vikend zaokružit će DJ Kimi blagdanskom set listom.

Nakon službenog otvorenja Adventa u Bibinjama, program se nastavlja nastupima i zabavom tijekom cijelog mjeseca, a već u petak 8. prosinca na bibinjskoj će pozornici nastupiti Petar Dragojević koji će publiku zagrijati svojim bezvremenskim hitovima.

U subotu 9. prosinca, binu preuzima grupa Visoki napon koja je ranije u veljači održala svoj povratnički koncert nakon 30 godina izbivanja sa scene.

U subotu 16. prosinca Bibinje će zabaviti legendarni Vlado Kalember i Srebrna krila, dok će 17. prosinca bibinjsku publiku zagrijati Iva Ajduković, a na sam Badnjak, 24. prosinca posjetitelje u jutarnjim satima očekuje nastup Ivana Županovića i Calypso benda. Dino Petrić, talentirani mladi glazbenik nastupiti će 29. prosinca.

Tijekom cijelog mjeseca posjetitelje bibinjskog adventa zabavljat će DJ-evi i svojim nastupima rasplamsati blagdansku atmosferu prigodnim hitovima.

Bibinje već tradicionalno u sklopu Adventa provodi i program za djecu, stoga će se mališani i ove godine veseliti dolasku Sv. Luce koja na bibinjski trg stiže u srijedu 13. prosinca, dok će u nedjelju 17. prosinca u Bibinje stići Djed Božićnjak! Uz animacijski i interaktivni program s Djedom Božićnjakom, bibinjsku djecu očekuju blagdanska iznenađenja!

Fritulijada

Natjecanje u pripremi svima omiljene božićne fritule, ukusne slastice koja je neizostavna na blagdanskom meniju održat će se 15. prosinca. Timovi će na raspolaganju imati košaru s namirnicama, a pobijedit će onaj koji uz dane namirnice uspije napraviti najbolju fritulu te osvojiti nagradu žirija "Zlatna fritula 2023."

- Bližimo se još jednom izdanju Adventa u Bibinjama te s nestrpljenjem iščekujemo njegovo otvorenje. Uz sjajne glazbene izvođače, program za djecu i gastronomsku ponudu naših ugostitelja spremni smo domaćima i posjetiteljima uljepšati prosinac te zajedno proslaviti najljepše razdoblje u godini. Ovim putem svih pozivam na otvorenje Adventa u Bibinjama, u subotu 2. prosinca, rekao je Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice Općine Bibinje.

14.11.2023., 14:07h
ZADARSKI TJEDNIK
11. prosinac 2023 13:13