Stari Maslenički most popularno je odredište stranaca i domaćihLuka Jeličić
StoryEditor
PUBLIKA NA GOOGLE MAPSU

I stari i novi Maslenički most postali atrakcije ocijenjene s visokih 4,8

Mnogi su ostavili i svoje komentare te na stotine, ako ne i tisuće fotografija

Tjesnac Novsko ždrilo spaja Novigradsko more i Podvelebitski kanal. Dužina mu je oko 4 kilometra, a najveća širina 400 metara, no ima i užih dijelova. Najveća dubina u tjesnacu je tridesetak metara. Stijene koja se uzdižu iz mora pretežito su gole, ili pak obrasle niskom makijom među kojom se nađe i dosta trnovitih no slasnih kupina, a ima i aromatičnog, travari bi rekli i ljekovitog bilja.

Još je nešto veoma znakovito za ovaj morski tjesnac i što ga razlikuje od većine u svijetu, a to je da ga premošćuju čak dva mosta.

Omiljeno izletište

I oba su postala svojevrsne turističke atrakcije.

Pogotovo se to može reći za “stari” Maslenički most (koji je zapravo noviji od novog jer je izgrađen kasnije kao kopija onog srušenog u Domovinskom ratu) koji je omiljeno odredište ne samo mnogobrojnih turista, nego i domaćih izletnika i ribolovaca. No popularnost pokazuju i podatci s Google Maps gdje su 3842 korisnika Masleničkom mostu dali prosječnu ocjenu 4,8, a mnogi su ostavili i svoje komentare te na stotine, ako ne i tisuće fotografija.

Komentatori svi listom hvale most, vidik koji se pruža i okolicu. Neke je privukao i bungee-jumping, a neke mogućnost kupanja i osvježenja tijekom putovanja Jadranskom turističkom cestom.

No, novi most, to jest onaj preko kojega prolazi Autocesta A-1 također ima svoje pristaše na stranicama Google Maps. I on je ocijenjen prosječnom ocjenom 4,8 samo što je to, ipak, učinilo tek 98 korisnika. No i oni su si dali truda pisati osvrte i ostavljati svoje fotografije.

Kad dođe vuk

Tako jedan korisnik piše kako svaki puta zastane uz most na mjestu odakle se pruža pogled na obje strane Ždrila. Mnogi drugi također hvale prekrasan pogled, a korisnik Moj Heroj je napisao: “Sve dobro dok prasčići ne dođu...pa dođe vuk i počne puhati....”

25.10.2023., 12:03h
IVAN STAGLIČIĆ
19. rujan 2024 20:49