<p>Velimir Brkić - Vele</p>
Velimir Brkić - Vele
StoryEditor

More, sunce, suncobrani, parking

U priobalnim i otočkim mjestima u Zadarskoj županiji već su odavno manje-više shvatili kako turizam nisu samo sunce, plaža, more, već da gostima treba ponuditi popratne sadržaje kojima će se zadovoljiti svi ukusi, od zabave i gastronomske ponude do rekreacije i aktivnog odmora.

I turisti već znaju da se naplaćuje najam ležaljki i suncobrana. Doduše, ležaljke, nadstrešnice i suncobrani su u mnogim destinacijama u Europi besplatne, ali postoji mjesta primjerice u Španjolskoj, Italiji, Turskoj i Grčkoj gdje se plaća.

Dakako, mi sve uvozno objeručke prihvaćamo, a kako ne bismo i naplatu suncobrana i tuširanje. Nema ništa besplatno, pa ni sunca i mora, naplata plažnih sadržaja, svega i svačega je gotovo svugdje.

Hit je i naplaćivanje javnog parkiranja u mjestu destinacije, ponegdje uz obalu čak 20 kuna po satu. Gotovo da i nema općine, pogotovo grada u zadarskom priobalju, gdje je mukte.

Hit je i naplaćivanje parkiranja kod iznajmljenog apartmana, o čemu turisti nisu uvijek upoznati jer bi po logici iznajmljeni apartman trebao imati osigurano barem jedno parkirno mjesto.

Bilo kako bilo, novo vrijeme, nove navike, a najljepša obala na “svitu i okolici” s brojnim otocima, plažama, skrivenim uvalama, kristalno bistrim morem je sve primamljivija, čarobnija, zavodljiva, jednostavno neodoljiva.

Dobrodošli naši dragi gosti, Zadarska županija, obala, otoci, zaobalje, more, rijeke i planine Vas raširenih ruku gostoljubivo čekaju, a što ćete ponešto neplanirano platiti, neka Vas ne brine, i mi smo u Europskoj uniji.

03.08.2022., 15:20h
20. travanj 2024 06:24