Obiteljski đir
StoryEditor
7. MOTO PARTY U TUSTICI

Motori, defile, rock i zabava za pamćenje

Umjesto kupača, plažu Tustica u Sukošanu okupirale su stotine bajkera, ljubitelja motora, rock svirke i dobre zabave

Potkraj dugog i toplog ljeta ‘24, umjesto kupača, atraktivnu sukošansku plažu Tustica okupirale su stotine bajkera, ljubitelja motora, rock svirke i dobre zabave. U borovoj šumi je postavljen i veliki šator, gdje se, dva dana zaredom s puno adrenalina, održao spektakularni 7. moto susret Moto kluba Sveti Kasijan Sukošan, kluba koji ima 13 vrijednih i radišnih članova.

Opak izgled i meko srce

- Najbolja stvar na svijetu je sjesti na motor, prijeći stotine i tisuće kilometara, i doći se opet sresti s dragim prijateljima, kazao je Ante Rašo, predsjednik Moto kluba Sveti Kasijan, dodavši kako je organiziranje moto susreta posao koji zahtijeva puno truda, ali rezultira zadovoljstvom i dobrim provodom.

Najveća atrakcija bila je kolona od oko 200 motora koji su protutnjali Sukošanom. Okrjepa je bila na središnjem trgu Gornja vrata sa stajanjem u centru Sukošana, gdje je sudionicima ponuđeno piće i slasni gulaš meštra Hrvoja Veleslavića.

- Nakon povratka u Tusticu nastavilo se s moto igrama i odličnim koncertom rock grupa Visoki napon iz Bibinja, Teški osjećaji iz Tisnog na otoku Murteru, Morlak iz Drniša, kaže Rašo i ističe kako su u organizaciji pripomogli Općina Sukošan, Turistička zajednica i prijatelji.

Budući da je susret namijenjen ljubiteljima motora svih vrsta i proizvođača, ali i ljudima koji vole dobru i kvalitetnu zabavu, svima onima koji su došli sa svojim motociklima ulaz je bio besplatan.

image

Zaljubljenici u motore na trgu Gornja vrata

Zvuk motora, miris benzina i adrenalin

- Motoristi nisu praznovjerni, voze se po zagovoru svetog Kristofora, zaštitnika vozača, i svetog Nikole, zaštitnika putnika, te ih je u Sukošan došlo puno više nego što ih se najavilo. Velika im hvala, to je veliko priznanje za naš moto susret koji svake godine sve više i više raste, zahvalio se Ante Rašo.

Ovu masu jurilica na jednom mjestu razgledalo je i mnoštvo zaljubljenika u zvukove motora, miris benzina i adrenalina te znatiželjnika.

- Posebno raduje veliki broj djece i mladeži, naročito za budućnost našeg kluba i sukošanskih motorista, poručio je ​Antonio Gašparović, ovdašnji ugostitelj i bajker.

21.09.2024., 08:59h
21. rujan 2024 09:01