<p>Crveni križ</p>
Crveni križLuka Jeličić
StoryEditor
Spajanje snaga za život

Održavanje akcije dobrovoljnog darivanja krvi i prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar DDKMS

Posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi na otoku Pašmanu održat će se 21. rujna, s početkom u 15:15 sati u Domu kulture u Tkonu

Uskoro, 21. rujna 2023. godine, održat će se treća i posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi na otoku Pašmanu za aktiv dobrovoljnih davatelja krvi Otok Pašman u sklopu koje će se prikupljati i uzorci za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica (Hrvatski registar DDKMS).

Akcija će započeti u 15:15 sati i trajat će do 18:30 sati, a održat će se u Domu kulture u Tkonu (iznad restorana Sovinje).

U Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica mogu se upisati punoljetne, zdrave osobe, državljani RH, u dobi od 18 do 40 godina. Sam postupak pristupanju Registru dobrovoljnih darivatelja je vrlo jednostavan. Nakon što darivatelj pristupi akciji i ispuni upitnik s medicinskim kriterijima, slijedi vađenje jedne epruvete krvi koja je namijenjena HLA tipizaciji. Točni osobni i kontakt podaci važni su kako bi lakše mogli doći do osobe koja je identificirana kao potencijalni darivatelj za pojedinog bolesnika.

Za više informacija posjetite službenu mrežnu stranicu, kontaktirajte ih putem društvenih mreža: Facebook, Instagram, ili pozivom na broj telefona: 023/383-761 od 07 do 15 sati.

- Zahvaljujemo se našoj dobrovoljnoj darivateljici krvi Marti na pokrenutoj inicijativi kao i Odjelu za transfuzijsku medicinu OB Zadar za otvorenu suradnju u organizaciji klasičnih akcija i ove koja je za nas sve posebna jer ima širi doprinos zajednice u sklopu već plemenitog dara života, nesebičnog davanja krvi, poručili iz Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.

11.09.2023., 09:48h
15. svibanj 2024 19:52