Zajednička slika za uspomenuVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
OSIGURANO 26.700 EURa

Studentima iz Općine Sv. Filip i Jakov 23 studenske stipendije

Općina koja već godinama veliku važnost pridaje mladima i njihovom obrazovanju

Općina Sv. Filip i Jakov sustavno skrbi o svojim studentima koji ispunjavaju potrebne uvjete dodjeljujući im stipendije za školovanje. U ovogodišnjem proračuna za studenske stipendije osigurano je 26.700 eura (200.000 kuna). Shodno natječaju dodijeljene su 23 studentske stipendije.

- Općina Sv. Filip i Jakov već godinama nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja. Na natječaj za dodjelu stipendija prijavilo se sveukupno 23 redovna studenta iz Općine Sv. Filip i Jakov te svi zadovoljavaju uvjetima iz natječaja, rekla je Anamarija Matešić, općinska vijećnica.

image

Svečanost potpisivanja ugovora

VELIMIR BRKIĆ

Obrazovani nositelji daljnjeg općinskog razvoja

Načelnik Zoran Pelicarić - Peco, predsjednik općinskog Vijeća Igor Pedisić, vijećnice Anamarija Matešić i Renata Batur te administrativna tajnica Danijela Vodopija čestitali su svim stipendistima, uz želju da kroz svoje obrazovanje ostvaruju izvrsne rezultate koji će ih na taj način dovesti do razvoja profesionalnih vrlina s kojima će možda jednog dana unapređivati svoju zajednicu.

- Presretan sam i zadovoljan kada vidim ovu divnu mladež, a još više kada im se može pomoći, rekao je Zoran Pelicarić Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Pritom je izrazio zadovoljstvo s općinskim stipendistima koji će u budućnosti preuzeti važne poslove i tako svojoj sredini osigurati visoki znanstveni standard i napredak.

- Pozdravljam vas i želim vam puno uspjeha u daljnjem studiranju i polaganju ispita te se iskreno nadam da će svatko od vas postati obrazovani nositelj daljnjeg razvoja i napredovanja pojedine struke, koji će svojim stečenim znanjem uvelike moći doprinijeti sredini ili mjestu iz kojeg potječu, poručio je načelnik Pelicarić.

image

Na mladima svit ostaje

VELIMIR BRKIĆ

Uvijek će biti novaca

Mjesečne studentske stipendije puno znače uspješnim mladim ljudima, ali isto tako i njihovim roditeljima.

- Općina već godinama veliku važnost pridaje obrazovanju i mladima, za tu namjenu uvijek će biti novaca. Kako su stipendije ulaganje u vašu i našu budućnost, neka vam to bude poticaj za još veći trud, naglasio je Pelicarić poželjevši studentima da si nakon studiranja odmah pronađu i posao.

Ulaganje u studente, djecu i mladež sigurno je i ulog za budućnost, a što je i glavni motiv za dodjele studentskih stipendija,

- Skrb o djeci od vrtićke dobi, mladeži, starim i nemoćnima, braniteljima, invalidima i socijalno najugroženijima, jedan je od općinskih prioriteta. To očito govori da ovo općinsko čelništvo zajedno s Općinskim vijećem prepoznaje potrebe svih žitelja općine, zaključio je Pelicarić.

Studenti koji imaju prosjek ocjena do 2,99 primat će stipendiju od 300,00 kuna (39,82 eura) mjesečno, s prosjekom ocjena od 3,00 do 4,49 za stipendiju od 500,00 kuna (66,36 eura), studenti koji imaju prosjek ocjena od 4,50 i veći za stipendiju od 1.000,00 kuna (132,72 eura).

- Redoviti studenti koji nisu korisnici stipendija, a imaju prosjek ocjena 4,5 i veći, imaju pravo, nakon završene redovite godine studija, na nagradu za izvrsnost u iznosu od 2.000,00 kuna (265,45 eura), rečeno je na svečanosti.

Međutim, nije bilo niti jednog studenata s izvornim prosjekom ocjena. Primjerice, 2020. godine dodijeljeno je čak 38 stipendija i 4 nagrade za izvrsnost.

Korisnici stipendija

Popis studenata stipedinsta je kako slijedi: Ivan Milat, Laura Galešić, Tomislav Budanović, Mihaela Alojzija Eškinja, Rina Fantina, Martin Rogić, Ena Pedišić, Ivan Dušković, Laura Mikulić, Ivana Birkić, Lara Pedišić, Niko Polegubić, Jakov Mrvičić, Gabrijel Baričić, Viko Valeri, Josip Kiš, Goran Batur, Ivo Županović, Roko Brzić, Marko Eškinja, Paško Horvat, Lucija Vuković, Roko Pirović.

12.01.2024., 13:26h
VELIMIR BRKIĆ
06. svibanj 2024 00:05