hksdhga fkshaflTz Kukljica
StoryEditor
Olive Island Kukljica

Tri dana posvećena maslinama i otočkom načinu života

U razdoblju od 12. do 14. rujna 2024. godine, Kukljica na otoku Ugljanu postat će središte jedinstvenog događanja pod nazivom Olive Island Vibes, koje će biti posvećeno maslinama i otočkom načinu života

Cilj ovog trodnevnog događanja je približiti posjetiteljima bogatstvo otočne kulture, gastronomije i tradicije, s posebnim naglaskom na maslinu – simbol mediteranskog identiteta. Program će obuhvatiti niz aktivnosti i događanja koji prikazuju otočki način života, uključujući predavanje o maslinarstvu, razne kreativne radionice, gastro večer, tematski pub quiz i druge sadržaje koji naglašavaju povezanost čovjeka, otoka i mora.

 

U okviru manifestacije, dana 13. rujna 2024. s početkom u 18:30 sati, održat će se Gastro večer koja spaja tradiciju otočke gastronomije sa stihovima Olivera Dragojevića.

Naš kuhar Jakov Meštrović za ovu priliku pripremit će tri jela koja predstavljaju okuse Dalmacije:

Srdele na saur – klasično jelo s otočkim nasljeđem,

Molo štrudla – autentično jelo koje predstavlja otočku kuhinju,

Ceviche – moderna interpretacija dalmatinskih namirnica.

image

Olive Island

Uz gastronomski užitak, atmosferu će dodatno obogatiti DJ Ante Valčić, koji će svojim setom pjesama uključujući stihove legendarnog Olivera Dragojevića, stvoriti poseban glazbeni ugođaj i zaokružiti ovu večer.

Pozivamo sve ljubitelje mediteranskog duha i otočne tradicije da nam se pridruže u Kukljici i uživaju u našem novom događanju.

10.09.2024., 15:50h
17. rujan 2024 21:51