Kukljica je jučer, 9. srpnja, zasjala u svom punom ljetnom sjaju uz prvo izdanje ribarske večeri "Od jata do pijata", kojom je svečano otvorena ljetna sezona! Trg u središtu mjesta pretvoren je u jedinstvenu pozornicu morskih okusa, glazbe i tradicije, a posjetitelji – i domaći i strani – uživali su u bogatom programu od 19 do 24 sata.
Tražila se porcija više za sve riblje delicije; Fritto misto, štrudlu od bijele ribe, šurlice s kozicama i toplo-hladnu salatu, koje se pripremali vrsni zadarski chefovi Jakov Meštrović i Tomislav Karamarko na ribarskim brodovima, donoseći pravi morski štih – doslovno od jata do pijata.
Uz izvrsnu gastronomiju, uživalo se i u biranim vinima vinarija Vinketa i Trs te u ljetnim koktelima „Cheers on Wheels“, spravljenima od sokova i likera lokalnih OPG-ova. Cijeli ambijent dodatno je uveličao Vedran Roguljić Duo sa svojim laganim, ljetnim notama.
Posebno aktivna bila je i Udruga žena Kukljica, koja je s puno entuzijazma pekla i dijelila fritule te pomagala kuharima u pripremi jela, pridonoseći veseloj atmosferi događanja.
Veliko zanimanje izazvala je i izložba podvodne fotografije Tihomira Gržinčića, koja je pružila uvid u čudesne ljepote kukljiškog podmorja, dok su ljubitelji tradicije izrađivali tradicionalne pramcobrane, pod vodstvom Ivana Longina iz Kali. Dan ranije, djeca su s veseljem sudjelovala u kreativnoj radionici Ateljea Sirena i izradila promotivni pano događanja koji je krasio središnji trg.
Vrhunac večeri bio je odličan koncert Klape "Sveti Juraj" – Hrvatske ratne mornarice, čije su snažne i emotivne izvedbe oduševile okupljenu publiku i simbolično označile početak ljetnih događanja u Kukljici.
- Hvala svima koji su došli, sudjelovali, pjevali, kušali, nazdravili i time učinili ovu večer posebnom! Posebna zahvala ide i svim lokalnim OPG-ovima koji su na sajmu domaćih proizvoda predstavili pravo bogatstvo otočke ponude – poručila je direktorica TZO Kukljica, Vlatka Košta.