<p>Radionica Welcome taste</p>
Radionica Welcome tasteOtok PaŠman
StoryEditor
budući turistički proizvod

U Pašmanu uspješno održana radionica Welcome Taste

Osim u Pašmanu, tijekom 20. i 21. studenog održane su i terenske radionice za područje Pakoštana, Ravnih kotara, otoka Paga i općine Gračac

Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i tvrtkom Quanarius d.o.o. prošli je tjedan organizirala radionice o budućem turističkom proizvodu Welcome Taste. Održani terenski sastanci bili su namijenjeni za nositelje ponude kao što su OPG-ovi, ali i drugi odgovarajući dionici na projektu.

Na sastanku je predstavnik tvrtke Quanarius d.o.o. prezentirao projekt Welcome Taste, a direktorica TZO Pašman Petra Perinović izjavila je kako je većina sudionika bila zainteresirana za projekt te da se može očekivati dobar odaziv jednom kad izađe sam Javni poziv na natječaj u proljeće sljedeće godine.

Naime, Turistička zajednica Zadarske županije pokreće različite projekte razvoja održive destinacije, a sada je započela proces identificiranja partnera za suradnju na projektu Welcome Taste. Projekt je namijenjen OPG-ovima koji trenutno prodaju proizvode "na kućnome pragu" ili koji uzgajaju namirnice kojima opskrbljuju restorane, odnosno imaju nasade s kojima bi mogli u budućnosti surađivati s restoranima, koji posluju u turizmu u obliku ugošćavanja gostiju s kušanjem proizvoda, kao i onim potencijalnim OPG-ovima koji bi mogli surađivati na projektu na neki od prethodno navedenih načina, ali trebaju stručnu pomoć.

- Dvije su osnovne smjernice kojima TZ Zadarske županije zajedno s partnerima želi razvijati održivost, a to su premium ponuda kao autentična, lokalna i autohtona, te jedan od ključnih dijelova Europskog zelenog plana, strategija "od polja do stola" s naglaskom na trendove potražnje za svježom i manje prerađenom hranom iz održivih izvora i potrebe za kraćim lancima opskrbe, izjavila je direktorica TZZŽ-a Mihaela Kadija vezano uz održane radionice.

Istaknula je kako je temeljem takvog usmjerenja TZ Zadarske županije pokrenula značajne aktivnosti u razvoju i brendiranju upravo eno-gastro turističkog proizvoda, a shodno tome i novi projekt Welcome Taste koji predstavlja ekstenzije projekata Welcome i Gastro na partnerske oblike ponude, u ovom slučaju na OPG-ove.

- Konačni je cilj ovog projekta identificirati i osposobiti ova domaćinstva za prihvat gostiju koji će kušati i kupiti njihove proizvode te time stvarati dodatnu ponudu na destinaciji, kao povezivanje poljoprivrede s ugostiteljstvom, zaključila je Kadija.

Osim u Pašmanu tijekom 20. i 21. studenog održane su i terenske radionice za područje Pakoštana, Ravnih kotara, otoka Paga i općine Gračac. Područja su odabrana kao prioritetna temeljem kandidatura na Poziv za iskaz interesa koje je TZ Zadarske županije uputila lokalnim turističkim zajednicama, a održane terenske radionice samo su početak sustavnog rada na ovome proizvodu kojim će biti obuhvaćeno cijelo područje Zadarske županije. (OTOK PAŠMAN)

28.11.2023., 10:24h
17. svibanj 2024 00:25