Doc. dr. sc. Helga Begonja s gospođom Kristine Petrušić iz Goethe Instituta, DAAD lektoricom Judith Hansmeier i studenticama Odjela za germanistikuSveučilište u Zadru
StoryEditor
NA SVEUČILIŠTU U ZADRU

Dan otvorenih vrata Odjela za germanistiku posjetilo 120 učenica i učenika!

Program Dana otvorenih vrata organizirale su doc. dr. sc. Helga Begonja, ÖAD-lektorica Eveline Thalmann i DAAD lektorica Judith Hansmeier...

Organiziran je Dan otvorenih vrata Odjela za germanistiku na Sveučilištu u Zadru. Program je realiziran uz podršku Goethe-Instituta Hrvatska, Austrijskog kulturnog foruma (Zagreb), ÖAD-a, DAAD-a i Švicarskog veleposlanstva u Zagrebu.

Otvorenom danu Odjela za germanistiku prisustvovale su voditeljica jezičnog odjela i zamjenica ravnatelja Goethe-Instituta Hrvatska, gđa Kristine Petrušić i koordinatorica za ispite, gđa Anđa Andrušić.

Poklon Goethe-Instituta Hrvatska

Program je započeo otvaranjem izložbe "Deutsche Städte und Landschaften" koju je u ovoj posebnoj prilici Goethe-Institut Hrvatska poklonio Odjelu za germanistiku.

image

U radionicama su sudjelovali učenici njemačkog jezika zadarskih osnovnih škola i gimnazija

Sveučilište u Zadru

Program se nastavio održavanjem radionica pod naslovom "Deutsch mit allen Sinnen erLEBEN" kojeg su osmislile strane ugovorne lektorice Eveline Thalmann i Judith Hansmeier, a moderirali su ih studenti Odjela za germanistiku. U radionicama su sudjelovali učenici njemačkog jezika zadarskih osnovnih škola i gimnazija.

Gđa Kristine Petrušić održala je predavanje na temu "Vielfalt als Chance! - Binnendifferenzierung, individuelle Förderung und inklusiver Ansatz im (Fremdsprachen-)Unterricht", a gđa Anđa Andrušić nastupila je s radionicama na temu "Fitnessstudio Deutsch" und "Goethes Kreativwerkstatt" koje su održane u O. Š. Petra Preradovića, a uz učenike njemačkog jezika iz ove škole, radionici su se pridružili i učenici iz osnovnih škola "Šime Budinić" i "Stanovi". Studentica njemačkog i francuskog jezika i književnosti Daniela Grabar učenicima je održala radionicu na temu "Essen in den DACH-Ländern", a asistent Luka Planinić prisutnima je predstavio studentske aktivnosti koje se provode na Odjelu za germanistiku.

image

Program je započeo otvaranjem izložbe "Deutsche Städte und Landschaften"

Sveučilište u Zadru

Doprinos studenata

Dan otvorenih vrata Odjela za germanistiku posjetilo je oko 120 učenika njemačkog jezika iz zadarskih osnovnih škola i gimnazija koji su u programu sudjelovali u pratnji svojih mentorica, a to su kolegice Ana Bjeliš i Suzana Matković iz Gimnazije Vladimira Nazora, kolegica Marijana Čuljat iz Gimnazije Jurja Barakovića te profesorice Nediljka Nekić iz O.Š. Petra Preradovića, Nada Nekić iz O.Š. Šime Budinića, Željka Zrilić iz O.Š. Stanovi i Ivka Šarlija iz O.Š. Šimuna Kožičića Benje.

Program Dana otvorenih vrata organizirale su doc. dr. sc. Helga Begonja, ÖAD-lektorica Eveline Thalmann i DAAD lektorica Judith Hansmeier. U provedbi programa sudjelovali su studenti Odjela za germanistiku: Matej Džepina, Luna Kunecki, Jelena Lončar, Antonela Tokić, Matea Tomić, Lorena Ćelić, Sofija Nujić, Katarina Petranović, Laura Rančić, Dorijan Majetić, Ivana Šteko, Rozalija Kaluža, Anamarija Moro, Vanja Kurtušić, Matea Šoch Rudić, Mia Mandić, Valentina Sertić, Barbara Gašić i Daniela Grabar....

image

Radost učenja

Sveučilište u Zadru
29.11.2022., 13:34h
DORIS BABIĆ
11. svibanj 2024 07:43