Ravnateljica Sandra Šango, maturant Niko Knežević i razrednica Suzana MatkovićDoris Babić
StoryEditor
Učenik generacije i predivna osoba

Niko Knežević iz Nazora otkrio kako postići odlične ocjene na državnoj maturi

Za državnu maturu pripremao se tijekom nastave, mjesec dana malo intenzivnije, i to mu je bilo sasvim dovoljno

Niko Knežević, učenik generacije Gimnazije Vladimira Nazora Zadar na državnoj je maturi sve obvezne predmete riješio za odličan, a također i ispit iz fizike te s izvrsnim rezultatom iz fizike zauzeo 19. mjesto u generaciji.

I maturantica Denisa Kalac je također dobila četiri odlične ocjene od pet pisanih ispita na maturi te je iz Sociologije peta po rangu u generaciji.

Svratili smo u “Nazora”, rasadnik mladih talenata i odličnih maturanata, kako bismo upoznali Niku, a ravnateljicu Sandru Šango pitali za recept za takav uspjeh.

“Nazor” ispunio očekivanja

Niko je pohađao OŠ Petra Zoranića u Jasenicama gdje je stekao dobre temelje, a odlučio se za “Nazora” jer mu je brat, također itekako uspješan, dao preporuku iz prve ruke i jer mu se, kako kaže, svidjela lokacija.

- Gimnazija je ispunila sva moja očekivanja, bilo je odlično, komentira Niko.

Za državnu maturu pripremao se tijekom nastave i to mu je, kaže, uz mjesec dana malo intenzivnije pripreme i učenja, bilo sasvim dovoljno. Ispričao nam je iskustvo državne mature, a pitali smo i za dojmove o Fizici, najslabije rješenom predmetu.

- Nije bilo tako teško, čak je bilo lakše nego na probnim ispitima. Jako sam zadovoljan, matura nije bila teška. A i ja sam bio spreman, redovno sam učio, kaže Niko koji je upisao FER u Zagrebu.

Tijekom čitavog školovanja, pa i uoči mature, najveća su mu podrška bili njegovi dragi profesori.

- Profesori su bili odlični i pristupačni. Na nastavi smo radili zadatke koji su bili na prethodnim maturama, to mi je puno pomoglo. Imali smo pripreme uživo i online čak i nakon što je nastava završila, dodaje Niko koji rado gleda filmove i serije u slobodno vrijeme.

image

Uspješni maturant Niko Knežević

Doris Babić

Uvijek spreman pomoći

- Niko je tako skroman, on je sve ove četiri godine upravo takav - skroman, vrijedan, pozitivan, uvijek spreman pomoći drugim učenicima, sjesti i mirno objasniti. Gimnazijski program jest zahtjevan, ali Niko je imao sve odlične ocjene. Niko putuje svakog dana iz Modriča, put mu oduzme sat vremena dnevno, ali on je dokaz da se može uspjeti vrijednošću, upornošću i talentom. I Denisa je odlična, imamo još puno uspješnih maturanata, ponosna je ravnateljica Šango i ističe da su učenici uspjeli upisati željene fakultete i da su kao škola ostvarili svoju ulogu i svoj cilj.

Nikina razrednica Suzana Matković također je istaknula da je Niko izvrstan učenik i predivna osoba.

- Dragocjeno je imati takvog učenika u razredu, ne samo meni kao razrednici, već cijelom razredu. Niko je sve obavljao neobjašnjivom lakoćom, pažljivo bilježio, jako je sistematičan, organiziran. Kad god je nekome trebala pomoć, tu je bio Niko kojega sve zanima i kojemu ide sve, bez obzira na područje, govori razrednica.

Niki smo zaželjeli sreću u daljnjem obrazovanju, sigurni da ćemo za njega još itekako čuti. A dok smo se spuštali stepenicama, tiho je šapnuo:

- Molim Vas, napišite da posebno zahvaljujem razrednici.

31.07.2023., 15:17h
18. listopad 2024 08:25